Sinemanija 2007 (7. novembar)

Sinemaniju zatvara napeti politički triler „Glineni golubovi“ („Lions for Lambs“), čija će premijera u Srbiji biti čak nekoliko dana pre američke.
U poslednjem terminu osmog dana Sinemanije biće prikazan film „Gospodin Bruks“. To je priča o naizgled savršenom čoveku koji je rastrojen zbog neodoljive potrebe za ubijanjem. Oskarovac Kevin Kostner glumi šarmantnog i cenjenog gospodina Bruksa, čiji šokantni dvostruki život izlazi na videlo.
PREMIJERNI PROGRAM – Centar „Sava“

Sreda, 7. novembar, 17 časova:"Srcelomac" ("The Heartbreak Kid")
Žanr: romantična komedija
Trajanje: 115 min.
Režija: Bobi Fareli (Bobby Farrelly), Piter Fareli (Peter Farrelly)
Uloge: Ben Stiler (Ben Stiller), Mišel Mojhanan (Michelle Monaghan)

SINOPSIS

Edi Kantrou, vlasnik radnje sa sportskom opremom i neženja koji je upravo napunio 40 godina, zatiče sebe na margini ljubavnih igara kada ode na venčanje svoje bivše verenice. Ubeđen da je pronašao ženu svog života, Edi se naglo ženi. Tokom medenog meseca bolje upoznaje svoju mladu i shvata da je gora od najgore noćne more. Da situacija bude još komplikovanija, baš u tim naopakim trenucima upoznaje nikog drugog do ženu svojih snova.

Sreda, 7. novembar, 19.30 časova:"Glineni golubovi" ("Lions for Lambs")
Žanr: ratna drama
Trajanje: 100 min.
Režija: Robert Redford (Robert Redford)
Uloge: Tom Kruz (Tom Cruise), Meril Strip (Meryl Streep), Robert Redford (Robert Redford), Majkl Pena (Michael Pena), Piter Berg (Peter Berg)

SINOPSIS

U režiji Oskarom nagrađenog Roberta Redforda priča počinje pošto dva odlučna studenta Univerziteta Zapadne obale, Arian (Derek Luk) i Ernest (Majkl Pena), odluče da slede inspiraciju svog profesora idealiste, dr Malija (Redford), i pokušaju da urade nešto bitno u svojim životima. Kada njih dvojica donesu smelu odluku da se uključe u rat u Avganistanu, Mali je i dirnut i pometen.
Sada, dok se bore za goli život na bojnom polju, Arian i Ernest postaju karika koja povezuje dve odvojene priče na suprotnim stranama Amerike. U Kaliforniji, dr Mali pokušava da dopre do bogatog, ali nezainteresovanog studenta (Endru Garfild), koji je sušta suprotnost Arianu i Ernestu.
U međuvremenu, u Vašingtonu, harizmatični pretendent na mesto predsednika, senator Džasper Irving (Kruz), sprema se da upornoj TV novinarki (Strip) ispriča izuzetno zanimljivu priču koja bi mogla da utiče na Arianovu i Ernestovu sudbinu. Dok lete argumenti, sećanja i meci, tri priče se prepliću sve više, otkrivajući koliko svaki od tih Amerikanaca ima snažan uticaj.

Sreda, 7. novembar, 22 časa:"Gospodin Bruks" ("Mr. Brooks")
Žanr: krimi-drama, triler
Trajanje: 120 min.
Režija: Brus A. Evans (Bruce A. Evans)
Uloge: Kevin Kostner (Kevin Costner), Demi Mur (Demi Moore), Dejn Kuk (Dane Cook), Vilijam Hart (William Hurt), Mardž Helgenberger (Marg Helgenberger)

SINOPSIS

Erl Bruks (Kostner) ima sve: brižnu suprugu (Mardž Helgenberger) i odanu kćerku (Danijel Panabaker), društveni ugled i posao koji cveta. Ipak, gospodin Bruks vodi dvostruki život – on je i ozloglašeni serijski ubica.
Iako je donedavno mirovao, njegov podmukli i pokvareni alter ego (Vilijam Hart), koga Bruks krivi za svoje preobraženje, ponovo postaje aktivan. Nakon što popusti pred još jednim pakosnim porivom ka ubijanju, Bruksu se potkrade greška – njegovom ubistvu slučajnih prolaznika svedoči sused (Dejn Kuk), fotograf koji s prozora svoje kuće neprestano promatra ljude. On ucenjuje Bruksa postavljajući mu bizaran zahtev.
To ubistvo pokreće i upornu detektivku (Demi Mur), koja pokušava da otkrije identitet ubice ostalih Bruksovih žrtava. Bruks je prvi put naišao na zid. Jedini mu je spas da nastavi da skriva svoj šokantni dvostruki život i pravi identitet.
Sutra čitajte više o ovoj reviji filmova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.