U trendu

Sinemanija 2009: 29. oktobar

Ovogodišnja, sedamnaesta po redu, revija filmskih ostvarenja "L’Oreal Paris Cinemania" počinje 29. oktobra i trajaće do 5. novembra. Osmodnevna smotra najnovijih filmskih ostvarenja održavaće se u Centru "Sava" i bioskopu "Tuckwood Cineplex" u Beogradu, a od 31. oktobra do 7. novembra u novosadskom "Spensu".
Samo dva dana nakon svoje svetske premijere Sinemaniju otvara film o nedavno preminulom kralju popa Majklu Džeksonu – "Michael Jackson’s This is it". Reviju zvanično otvara najnoviji film Pedra Almodovara – "Prekinuti zagrljaji" ("Los Abrazos Rotos"; "Broken Embraces") s Penelope Kruz u glavnoj ulozi. U poslednjem terminu večeri publika će moći da uživa u napetom akcionom trileru "Surogati" ("Surrogates") u režiji Džonatana Mostova s Brusom Vilisom kao policajcem budućnosti.
PREMIJERNI PROGRAM – Centar "Sava"
Četvrtak, 29. oktobar, 17 časova

Film: "Michael Jackson’s This is it"
Žanr: dokumentarni, muzički
Trajanje: 112 min.

Glavne uloge:Majkl Džekson (Michael Jackson)

Scenario:Keni Ortega (Kenny Ortega)
Režija:Keni Ortega (Kenny Ortega)

SINOPSIS
Film o nedavno preminulom pevaču i umetniku Majklu Džeksonu napravljen je na osnovu snimaka i fotografija poslednjih priprema za "This is it", seriju od 50 koncerata koje je Majkl Džekson planirao da održi u "O2" Areni u Londonu 2009. godine. Većina fotografija iz filma snimana je u junu 2009. godine u "Staples" centru u Los Anđelesu i "The Forum" centru u Inglvudu. Džeksonovi fanovi i ljubitelji muzike imaće izuzetan doživljaj i mogućnost da iza scene pogledaju umetnika, njegov tim, probe za nastupe i spektakularnu binu jednog od najvećih zabavljača koji su ikada krasili muzičku scenu.
Četvrtak, 29. oktobar, 19.30 časova

Film: "Prekinuti zagrljaji" ("Los Abrazos Rotos"; "Broken Embraces")
Žanr: drama, triler
Trajanje: 129 min.

Glavne uloge:

Penelope Kruz (Penelope Cruz), Luis Omar (Lluis Homar), Blanka Portiljo (Blanca Portillo), Hose Luis Gomez (Jose Luis Gomez), Tamar Novas (Tamar Novas)

Scenario:Pedro Almodovar (Pedro Almodovar)
Režija:Pedro Almodovar (Pedro Almodovar)

SINOPSIS
Ovaj čovek piše, živi i voli u tami. Pre četrnaest godina nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći na ostrvu Lanzarote. U nesreći nije izgubio samo vid već i Lenu, ženu svog života. On koristi dva imena: Hari Kejn, pseudonim koji upotrebljava za svoje književne radove, i Mateo Blanko, pravo ime, kojim kao reditelj potpisuje filmove. Posle nesreće, koristiće samo pseudonim. Ako mu je život uskratio mogućnost da režira filmove, jedino što ga drži u životu je ideja da je Mateo Blanko poginuo na Lanzarotu, zajedno s voljenom Lenom.
Danas, on živi zahvaljujući radovima koje piše i pomoći koju dobija od svoje bivše producentkinje Judit Garsije i Dijega, njenog sina, koji mu pomaže kao sekretar i vodič. Otkako je odlučio da nastavi da živi, Hari je aktivan i atraktivan slepi čovek koji je razvio druga čula u cilju da uživa u životu baziranom na ironiji i prinudnoj amneziji. Iz svoje biografije izbrisao je svaki trag prvog identiteta.
Jedne noći Dijego je imao nezgodu i Hari se brine o njemu. Tokom prve noći oporavka Dijego želi da sazna više o vremenu kada se Hari predstavljao kao Mateo Blanko. Malo iznenađen, Hari ne može da ga odbije i počinje da mu priča šta se dogodilo pre četrnaest godina, želeći tako da ga malo razonodi, upravo kao otac koji priča svom detetu priču uz koju će ono utonuti u san.
Priča o Mateu, Leni, Judit i Ernestu Martelu je priča u kojoj dominiraju fatalnost, ljubomora, zloupotreba sile, izdaja i osećaj krivice. To je stravična priča koja pokreće, prizor u kome dominira slika na kojoj je dvoje ljubavnika u zagrljaju i koja se raspada na hiljadu delova.
Četvrtak, 29. oktobar, 22 časa

Film: "Surogati" ("Surrogates")
Žanr: akcioni triler, naučna fantastika
Trajanje: 88 min.

Glavne uloge:Brus Vilis (Bruce Willis), Rada Mičel (Radha Mitchell), Rozamund Pajk (Rosamund Pike), Džems Frensis Ginti (James Francis Ginty), Boris Kodjoe, Ving Rajms (Ving Rhames)

Scenario:Majkl Feris (Michael Ferris), Džon Brankato (John Brancato), Robert Venditi (Robert Venditti) – grafička novela, Bret Veldel (Brett Weldele) – grafička novela
Režija:Džonatan Mostov (Jonathan Mostow)

SINOPSIS
Ljudi žive svoje živote iz udobnosti svog doma preko robotskih surogata – seksepilnih, fizički savršenih mehaničkih replika njih samih. To je idealni svet, gde zločin, bol, strah i posledice ne postoje. Kada prvo ubistvo posle više godina uzdrma ovu utopiju, FBI agent Grir (Brus Vilis) otkriva ogromnu zaveru koja leži iza fenomena surogata i mora da napusti svog sopstvenog surogata, rizikujući život da bi razotkrio ovu misteriju.
Cene karata su 250 dinara za termine od 17 i 22 časa (22.30), a 300 dinara za udarni večernji termin od 19.30 časova.
Sutra čitajte više o ovoj svečanosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.