U trendu

Sinemanija 2009: 3. novembar

Tema ovogodišnje L’Oreal Paris sinemanije je: "Svaka žena je zvezda u svom filmu". Poenta ove poruke je da pripadnice lepšeg pola ne treba da se porede s filmskim divama, već da u sebi prepoznaju pravu lepotu. Uz pomoć profesionalnih saveta L’Oreal Paris stručnjaka – šminkera, dermatologa i frizera koji su na raspolaganju svim zainteresovanim na ovogodišnjoj L’Oreal Paris sinemaniji, to će biti znatno lakše. Sve dame će imati jedinstvenu priliku da budu našminkane od strane L’Oreal-ovih profesionalnih šminkera, da ispitaju svoju kožu, stilizuju kosu i dobiju dragocene savete.
Šestog dana Sinemanije publika u Centru "Sava" ima prilike da pogleda filmove "Dobro došli u Zombilend" s Vudijem Harelsonom u glavnoj ulozi, "Neočekivana ljubav" s Dženifer Aniston i triler "U izmaglici" s Tomijem Li Džounsom u glavnoj ulozi.
PREMIJERNI PROGRAM – Centar "Sava"
Utorak, 3. novembar, 17 časova

Film: "Dobro došli u Zombilend" ("Zombieland")
Žanr: horor, komedija
Trajanje: 88 min.

Glavne uloge:Džesi Ajzenberg (Jesse Eisenberg), Vudi Harelson (Woody Harrelson), Ema Stoun (Emma Stone), Abigejl Breslin (Abigail Breslin), Bil Marej (Bill Murray)
Scenario:Ret Ris (Rhett Reese), Pol Vernik (Paul Wernick)
Režija:Ruben Flajšer (Ruben Fleischer)

SINOPSIS
Dva čoveka su pronašla svoj način da prežive nalet zombija koji su opustošili svet. Kolumbus je velika kukavica, dok se Talahasi, zombi ubica, ne plaši ničega. Oni udružuju snage s Vičitom i Malom Rok, koje su takođe uspele da prežive. Ubrzo moraju da odluče šta je gore: da se oslone jedni na druge ili da se predaju pred zombijima.
Utorak, 3. novembar, 19.30 časova

Film: "Neočekivana ljubav" ("Love Happens")
Žanr: romantična komedija, drama
Trajanje: 109 min.

Glavne uloge:Aron Ekhart (Aaron Eckhart), Dženifer Aniston (Jennifer Aniston), Den Fogler (Dan Fogler), Martin Šin (Martin Sheen), Džudi Grir (Judy Greer), Franses Konroj (Frances Conroy), Saša Aleksander (Sasha Alexander)
Scenario:Majk Tompson (Mike Thompson), Brendon Kemp (Brandon Camp)
Režija:Brendon Kemp (Brandon Camp)

SINOPSIS
Doktor Bark ima odgovor na sve. To će reći milioni obožavatelja koji su pročitali njegovu knjigu ili pohađali njegov popularan seminar za oslobađanje od straha. Eloiz Čendler je nešto manje sigurna u sebe. Srdačna, spontana, slobodnog duha, ona pokušava da izleči slomljeno srce, inspirisana dirljivim ljubavnim pismima koja šalje kao vlasnica prodavnice cveća. Neočekivano privučen Eloiz, Bark uspeva da je ubedi da izađe s njim, ali dogodiće mu se zapanjuća stvar – prvi put u nekoliko poslednjih godina on će ostati bez reči. Intuitivno, Eloiz shvata da čovek od koga mnogi traže savet još uvek nije do kraja shvatio sebe. Da li će on dovesti u pitanje karijeru i reputaciju i dozvoliti sebi da ponovo nekog zavoli? Da li će Eloiz prihvatiti novi izazov i konačno otvoriti srce čoveku koji je možda onaj pravi?
Utorak, 3. novembar, 22 časa

Film: "U izmaglici" ("In the Electric Mist")
Žanr: drama, misterija
Trajanje: 117 min.

Glavne uloge:Tomi Li Džouns (Tommy Lee Jones), Džon Gudman (John Goodman), Piter Sarsgard (Peter Sarsgaard), Keli Mekdonald (Kelly Macdonald)
Scenario:Jerži Kromolovski (Jerzy Kromolowski), Meri Olson-Kromolovski (Mary Olson-Kromolowski)
Režija:Bertran Tavernije (Bertrand Tavernier)

SINOPSIS
Istražujući ubistvo mlade žene, detektiv Dejv Robiso slučajno sreće par holivudskih zvezda – Elroda Sajksa i Keli Dramond, koji su došli u njegov mali grad da snimaju film o građanskom ratu. Dejv hapsi Elroda zbog vožnje u pijanom stanju. Pošto mu je predočeno da može da ode u zatvor, Elrod počinje da priča o lešu u stanju raspada koji su Keli i on pronašli u močvari. Dejv se tada priseća ubistva u močvari koje je on video kao tinejdžer. Otkriće sa sobom donosi mnoštvo čudnih događanja i vezu s velikim brojem ubistava u toj oblasti. Sve žrtve su bile mlade žene, a svi dokazi vode ka Dejvovom nekada dobrom prijatelju, mafijašu Džulijusu Balboniju.
Cene karata su 250 dinara za termine od 17.00 i 22.00 časova, a 300 dinara za udarni večernji termin od 19.30 časova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.