U trendu

Sinemanija 2009: 4. novembar

Sedamnaesta po redu tradicionalna revija filmskih ostvarenja "L’Oreal Paris Cinemania" održava se i od 19.30 časova 31. oktobra do 19.30 časova 7. novembra u novosadskom "Spensu". Sinemanija se odvija u art bioskopu "Vojvodina" na Spensu, a projekcije su zakazane za 17, 19.30 i od 22 časa.
Program Sinemanije u Novom Sadu podudara se s beogradskim, osim što se prikazuje sa dva dana zakašnjenja. Filmovi koji se prikazuju od 17 i 19.30 časova su isti kao i na repertoaru Centra "Sava" od pre 48 sati. Poslednji film večeri, od 22 časa, na Spensu uvek je onaj koji je u istom terminu bio prikazan prethodnog dana u Centru "Sava". Na novosadskoj Sinemaniji biće premijerno prikazano 22 filma, dva manje nego u Beogradu, jer neće biti prikazani filmovi "Surogati" i "Michael Jackson’s This is it".
PREMIJERNI PROGRAM – Centar "Sava"
Sreda, 4. novembar, 17 časova

Film: "Gradsko ostrvo" ("City Island")
Žanr: komedija
Trajanje: 100 min.

Glavne uloge:Alan Arkin (Alan Arkin), Endi Garsija (Andy Garcia), Dominik Garsija-Lorido (Dominik Garcia-Lorido), Džulijana Margulis (Julianna Margulies), Emili Mortimer (Emily Mortimer)

Scenario:Rejmond de Felita (Raymond De Felitta)
Režija:Rejmond de Felita (Raymond De Felitta)

SINOPSIS
Upoznajte Rizove, porodicu koja bi mogla mnogo bolje da se slaže, samo kad bi mogli jedni drugima da kažu istinu. Ali kad zatvorski čuvar neće da prizna čak ni to da su "poker večeri" u stvari časovi glume, kako očekivati da će ikad objasniti postojanje svog vanbračnog sina? Njegova ćerka radi kao striptizeta, a trebalo bi da je na koledžu, dok mladi Vini Junior ima tajni seksualni fetiš koji uključuje 24-časovnu veb-kameru i komšinicu od 150 kila. Vinsova žena Džojs je stub porodice, ali prošlo je godinu dana otkako je bila intimna s mužem, pa zato i ne čudi što ona njegovo "poker veče" doživljava kao postojanje ljubavnice. Kada bivši zatvorenik Toni uđe u život porodice Rizo, Džojs će početi da gubi glavu – i ne sumnjajući da je zgodni mladić u stvari njen pastorak.
Sreda, 4. novembar, 19.30 časova

Film: "Džuli i Džulija" ("Julie & Julia")
Žanr: biografski, komedija, drama, romansa
Trajanje: 123 min.

Glavne uloge:Meril Strip (Meryl Streep), Ejmi Adams (Amy Adams), Stenli Tuči (Stanley Tucci), Kris Mesina (Chris Messina), Linda Emond (Linda Emond)

Scenario:Nora Efron (Nora Ephron), Džuli Pauel (Julie Powell) – knjiga
Režija:Nora Efron (Nora Ephron)

SINOPSIS
Počeci karijere neumorne Džulije Čajld, žene koja je zauvek promenila način na koji Amerika kuva, prepliću se s odlukom blogerke Džuli Pauel, koja na prekretnici svog života osmišljava gotovo nerazuman plan kako bi fokusirala svoju energiju. Scenarista, producent i reditelj filma Nora Efron besprekorno spaja ove dve izuzetne istinite priče razdvojene prostorom i vremenom u komediju koja dokazuje da ako imate pravu kombinaciju strasti i putera, možete da promenite svoj život i ostvarite snove.
Sreda, 4. novembar, 22 časa

Film: "Grofica" ("The Countess")
Žanr: drama
Trajanje: 98 min.

Glavne uloge:Džuli Delpi (Julie Delpy), Vilijam Hart (William Hurt), Danijel Bril (Daniel Bruhl), Anamarija Marinka (Anamaria Marinca)
Scenario:Džuli Delpi (Julie Delpy)
Režija:Džuli Delpi (Julie Delpy)

SINOPSIS
Mađarska grofica Eržebet Batori iz 17. veka, opsednuta svojom lepotom, počinila je stotine ubistava iz uverenja da će kupanje u krvi devica sačuvati njenu mladost. Ona se smatra jednim od najstrašnijih serijskih ubica u istoriji. Zajedno sa svojim saradnicama optužena je za torturu i ubijanje preko 650 devojaka i mladih žena. Znali su je kao krvavu damu iz dvorca, u kome je, nakon suđenja, provela ostatak svog života.
Suđenje je održano 1610. godine, ali mu ona nije prisustvovala. Njene savetnice veštice osuđene su na smrt, dok su nju zazidali u jednu prostoriju kule njenog dvorca i ostavili joj samo jedan otvor za vazduh, hranu i vodu. Umrla je 1614, nakon što je prethodno odbila čitav niz sveštenika koji su joj nudili poslednje oproštenje grehova. Dokumenti sa suđenja, koji potvrđuju istinitost ove priče, čuvaju se danas u Budimpešti, u državnom arhivu.
Cene karata su 250 dinara za termine od 17.00 i 22.00 časa, a 300 dinara za udarni večernji termin od 19.30 časova, što važi za projekcije u Beogradu i Novom Sadu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.