U trendu

Sinemanija 2009: 5. novembar

L’Oreal Paris sinemaniju zatvara najnoviji film Majkla Mura, koji je bio prikazan i na ovogodišnjem festivalu u Veneciji, dokumentarac "Kapitalizam: ljubavna priča". Na dvadesetogodišnjicu svog remek-dela "Rodžer i ja" Mur nam donosi film "Kapitalizam: ljubavna priča", koji predstavlja kulminaciju njegovog dosadašnjeg rada i nadu u to kakva bi naša budućnost mogla biti. To je njegov najnoviji pokušaj da odgovori na pitanje koje postavlja kroz čitav svoj opus: "Ko smo mi i zašto smo ovakvi kakvi jesmo?".
PREMIJERNI PROGRAM – Centar "Sava"
Četvrtak, 5. novembar, 17 časova

Film: "Izvan svake sumnje" ("Beyond a Reasonable Doubt")
Žanr: drama, triler
Trajanje: 105 min.

Glavne uloge:Majkl Daglas (Michael Douglas), Džesi Metkalf (Jesse Metcalfe), Amber Tamblin (Amber Tamblyn) Orlando Džouns (Orlando Jones), Džoel Mur (Joel Moore)

Scenario:Piter Hajams (Peter Hyams), Daglas Morou (Douglas Morrow) – scenario filma iz 1956.
Režija:Piter Hajams (Peter Hyams)

SINOPSIS
Martin Hanter, advokat besprekornog dosijea, koji je stekao stavljajući kriminalce iza rešetaka, kandiduje se za guvernera na predstojećim izborima. Međutim, kada ambiciozni novinar početnik Si Džej krene da istražuje Hantera zbog nameštanja dokaza, dosije državnog tužioca stavlja se pod znak pitanja. Da bi uhvatio korumpiranog tužioca na delu, Si Džej s Hanterom započinje riskantnu igru mačke i miša i namešta sebi optužbu za ubistvo. Ela, Hanterova pomoćnica, ima romantičnu vezu sa Si Džejem. Ne znajući za njegov plan, ona će se naći u rascepu između političkih ambicija svoga šefa i Si Džejeve opasne akcije.
Četvrtak, 5. novembar, 19.30 časova

Film: "Kapitalizam: ljubavna priča" ("Capitalism: A Love Story")
Žanr: dokumentarni, drama
Trajanje: 127 min.

Glavne uloge:Majkl Mur (Michael Moore)

Scenario:Majkl Mur (Michael Moore)
Režija:Majkl Mur (Michael Moore)

SINOPSIS
Majkl Mur nam donosi priču o katastrofalnom uticaju korporativne dominacije na svakodnevni život Amerikanaca (i, po inerciji, na ostatak sveta). Ovoga puta zločinac je gori od "Dženeral motorsa", a mesto zločina veće od Mičigena. Uz humor i šok, Mur istražuje tabu pitanje: koja je cena ljubavi prema kapitalizmu koju Amerika plaća? Nekada je ta ljubav izgledala čedno. Danas, američki san više liči na noćnu moru. Imamo priliku da zavirimo u domove običnih ljudi, čiji su životi potpuno promenjeni, a potom i da potražimo objašnjenja za to u Vašingtonu i drugim centrima moći, a tu pronalazimo simptome svake loše ljubavne priče: laži, zloupotrebe, prevare i 14.000 radnih mesta koja se ugase svakog dana.
Četvrtak, 5. novembar, 22 časa

Film: "Drugi čovek" ("The Other Man")
Žanr: drama
Trajanje: 85 min.

Glavne uloge:Antonio Banderas (Antonio Banderas), Lora Lini (Laura Linney), Lijam Nison (Liam Neeson), Romola Garai (Romola Garai)
Scenario:Ričard Er (Richard Eyre), Bernard Šlink (Bernhard Schlink) – kratka priča
Režija:Ričard Er (Richard Eyre)

SINOPSIS
Posle mnogo godina braka mužu umire žena. Ubrzo zatim, stiže pismo za nju od drugog čoveka. Opsednut nalaženjem istine, muž će odgovoriti na pismo, pretvarajući se da je njegova pokojna supruga. Uskoro će otkriti ljubav kakvu neće moći da razume.
Cene karata su 250 dinara za termine od 17.00 i 22.00 časova, a 300 dinara za udarni večernji termin od 19.30 časova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.