Sinemanija 2010 (ponedeljak, 1. novembar)

Na programu Sinemanije u ponedeljak, 1. novembra, domaća publika će moći da pogleda film "Sekretarijat", koji je zasnovan na izuzetnoj istinitoj priči a svedoči o spektakularnom putu dobitnika Trostruke krune 1973. godine.
U poslednjem terminu večeri na programu je film "Put" ("The Road") po romanu Kormaka Makartija, autora knjige "Nema zemlje za starce", još jedna filmska verzija njegovog Pulicerom nagrađenog bestselera "Put".
Film je režirao Džon Hilkout, a glumačku ekipu predvode za Oskara nominovani glumac Vigo Mortensen, dobitnica Oskara Šarliz Teron, Robert Duval, Gaj Pirs i dečak Kodi Smit Mekfi.
"Put" je smelo avanturističko delo koje nas vodi u budućnost u kojoj je čovek prisiljen da pokaže i najgore i najbolje od sebe. To je priča o budućnosti u kojoj otac i sin preživljavaju jedino zahvaljući uzajamnoj ljubavi.
PREMIJERNI PROGRAM – Centar "Sava"
Ponedeljak, 1. novembar, 16.30 časova

Film: "Red"
Žanr: krimi, triler
Trajanje: 111 min.

Glavne uloge:Brus Vilis (Bruce Willis), Morgan Frimen (Morgan Freeman), Džon Malkovič (John Malkovich), Helen Miren (Helen Mirren), Ričard Drajfus (Richard Dreyfuss), Brajan Koks (Brian Cox), Džulijan Mekmahon (Julian McMahon), Karl Urban (Karl Urban), Meri-Luiz Parker (Mary-Louise Parker)
Scenario:Džon Hober (Jon Hoeber), Erih Hober (Erich Hoeber)
Režija:Robert Šventke (Robert Schwentke)

SINOPSIS
Frenk, Džo, Marvin i Viktorija nekada su bili najbolji agenti CIA. Postali su glavne mete Agencije zbog informacija koje poseduju. Pošto su postali grupa koju treba ukloniti, udružuju svoje lukavstvo, iskustvo i rad kako bi bili korak ispred onih koji žele da ih ubiju. Da bi preživeli i zaustavili operaciju, članovi tima upuštaju se u nemoguću misiju po celoj državi i upadaju u strogo čuvani glavni štab CIA. Tu će otkriti jednu od najvećih zavera u istoriji vlade SAD.
Ponedeljak, 1. novembar, 19 časova

Film: "Sekretarijat" ("Secretariat")
Žanr: drama
Trajanje: 116 min.

Glavne uloge:Dajana Lejn (Diane Lane), Džon Malkovič (John Malkovich), Dilan Volš (Dylan Walsh), Skot Glen (Scott Glenn)
Scenario:Majk Rič (Mike Rich), Vilijam Nek (William Nack) – roman
Režija:Rendal Volas (Randall Wallace)

SINOPSIS
Ova drama zasnovana je na istinitoj priči. Domaćica i majka Peni Čeneri (Dajana Lejn) pristaje da preuzme konjušnicu svog bolesnog oca iako nema nikakvog iskustva s konjskim trkama. Uprkos bezizglednoj situaciji, Čeneri će uz pomoć trenera, inače veterana svog posla, Lusijena Lorena (Džon Malkovič), uspeti da se snađe u pretežno muškom poslu i na kraju će povesti Sekretarijata na spektakularno putovanje koje će se završiti tako što će on postati prvi trostruki šampion konjskih trka za 25 godina, a možda i najbolji trkački konj svih vremena.
Ponedeljak, 1. novembar, 21.30 časova

Film: "Put" ("The Road")
Žanr: avanturistička drama
Trajanje: 111 min.

Glavne uloge: Vigo Mortensen (Viggo Mortensen), Šarliz Teron (Charlize Theron), Kodi Smit-Mekfi (Kodi Smit-McPhee), Robert Duval (Robert Duvall)
Scenario:Džo Penhol (Joe Penhall), Kormak Makarti (Cormac McCarthy) – roman
Režija:Džon Hilkout (John Hillcoat)

SINOPSIS
Epska postapokaliptična priča o ocu i sinu na putu kroz opustošenu zemlju koju je uništila misteriozna kataklizma. "Put" je smelo avanturističko delo koje nas vodi u budućnost u kojoj je čovek prisiljen da pokaže i najgore i najbolje od sebe, priča o budućnosti u kojoj otac i sin opstaju zahvaljujući jedino beskrajnoj uzajamnoj ljubavi.
Film je snimljen prema istoimenom Pulicerom nagrađenom romanu Kormaka Makartija.
Cene karata su 250 dinara za termin od 16.30 i 300 dinara za udarne večernje termine od 19 časova i 21.30.
Sutra čitajte više o ovoj svečanosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.