U trendu

Sinemanija 2010 (subota, 30. oktobar)

Na ovogodišnjoj reviji "L’Oreal Paris Cinemania" predstaviće se ukupno 41 film, od kojih će nešto manje od polovine biti premijerno prikazano pred domaćom publikom. Od 16 premijernih filmova, od kojih mnogi stižu s prestižnih filmskih festivala, publika će pojedine moći da pogleda u bioskopu samo u okviru Sinemanije.
Prvi premijerni film na programu u subotu, 30. oktobra, biće novi film reditelja i glumca Bena Afleka. Film "Grad lopova" ("The Town") dolazi nam direktno s festivala u Veneciji, a Ben Aflek se po drugi put nakon filma "Gone Baby Gone" našao u ulozi reditelja.
U poslednjem terminu večeri biće prikazan film "Trougao obmane" ("Stone"), koji donosi priču o ljubavnom trouglu i napetim psihološkim igrama u koje su uvučeni njegovi članovi, a glavne uloge igraju Edvard Norton, Mila Jovović i Robert de Niro.
PREMIJERNI PROGRAM – Centar "Sava"
Subota, 30. oktobar, 16.30 časova

Film: "Vol Strit: novac nikad ne spava" ("Wall Street: Money Never Sleeps")
Žanr: drama, akcija
Trajanje: 133 min.

Glavne uloge:Majkl Daglas (Michael Douglas), Šija Labuf (Shia LaBeouf), Džoš Brolin (Josh Brolin), Keri Maligan (Carey Mulligan), Eli Valah (Eli Wallach), Suzan Sarandon (Susan Sarandon), Frenk Langela (Frank Langella)

Scenario:Alan Loub (Allan Loeb), Stiven Šif (Stephen Schiff)
Režija:Oliver Stoun (Oliver Stone)

SINOPSIS
Majkl Daglas reprizira fenomenalnu ulogu Gordona Geka u nastavku hita Olivera Stouna iz 1987. godine. Globalna ekonomija je na ivici propasti. Po izlasku iz zatvora Gordon Geko shvata da je postao autsajder u svetu u kojem je nekada gospodario. On mora da pokuša da redefiniše sopstvenu ličnost i potraži drugu šansu. Želeći da popravi loš odnos s ćerkom, Geko se udružuje s njenim vernikom – mladim brokerom Džejkobom Murom, koji počinje da ga doživljava kao očinsku figuru. Međutim, Džejkob na teži način saznaje da je njegov budući tast i dalje neprevaziđeni majstor manipulacije i da iskupljenje nije ono za čim Geko traga.
Subota, 30. oktobar, 19 časova

Film: "Grad lopova" ("The Town")
Žanr: krimi, drama, triler
Trajanje: 125 min.

Glavne uloge:Ben Aflek (Ben Affleck), Rebeka Hal (Rebecca Hal), Džon Ham (Jon Hamm), Džeremi Rener (Jeremy Renner), Blejk Lajvli (Blake Lively), Kris Kuper (Chris Cooper)
Scenario:Ben Aflek (Ben Affleck), Piter Krejg (Peter Craig)
Režija:Ben Aflek (Ben Affleck)

SINOPSIS
Dag Mekrej (Ben Aflek) je kriminalac koji se ne kaje zbog svojih dela. On je vođa grupe okorelih pljačkaša banaka koji se ponose time što mogu da ukradu šta god požele i prođu nekažnjeno. Kako nema ništa što bi ga obavezivalo, Dag se nikada nije plašio da li će izgubiti nekoga ko mu je blizak. Međutim, sve se menja prilikom poslednje pljačke, kada kao taoca uzimaju menadžera banke Keri Kisi (Rebeka Hal). Iako su je pustili nepovređenu, Keri je svesna da pljačkaši znaju njeno ime i gde živi.
Ali kada se susretne sa šarmantnim Dagom, ona se oslobađa tenzije ne znajući da je to isti onaj čovek koji ju je pre samo nekoliko dana uzeo za taoca. Privlačnost na prvi pogled polako se pretvara u romansu koja ih oboje može uvesti u nevolju. U moguću opasnost po život.
Subota, 30. oktobar 21.30 časova

Film: "Trougao obmane" ("Stone")
Žanr: drama, triler
Trajanje: 105 min.

Glavne uloge:Robert de Niro (Robert De Niro), Edvard Norton (Edward Norton), Mila Jovović (Milla Jovovich), Franses Konroj (Frances Conroy).
Scenario:Angus Meklohlan (Angus MacLachlan)
Režija:Džon Karan (John Curran)

SINOPSIS
Džerald Krison (Edvard Norton) je osuđeni palikuća koji treba da bude pušten na uslovnu slobodu. On insistira na tome da ga zovu Stena. Da bi izašao iz zatvora, mora da ubedi uvaženog službenika pred penzijom (Robert de Niro) da se popravio. Stena ne bira načine i u igru kao saučesnicu uvlači i svoju privlačnu ženu (Mila Jovović). Njih troje naći će se u igri čija pravila diktiraju strast, izdaja i korupcija.
Cene karata su 250 dinara za termin od 16.30 i 300 dinara za udarne večernje termine od 19 časova i 21.30.
Sutra čitajte više o ovoj svečanosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.