U trendu

Sinemanija 2012 (četvrtak, 25. oktobar)

Na jubilarnoj, dvadesetoj reviji filmova "Sinemanija" publika će pored aktuelnih filmova imati priliku da uživa i u najkvalitetnijem zvuku i slici, zahvaljujući dobrim tehničkim uslovima bioskopa Kolosej Multiplex u Beogradu i Arena Cineplex u Novom Sadu. Prvi put na reviji će biti prikazani i filmovi u 3D tehnologiji.
"Sinemanija" tradicionalno predstavlja filmove renomiranih reditelja, najnovija holivudska ostvarenja, ali je ove godine posebno posvećena i pažnja filmovima koji su imali, ako ne vodeće, onda jako zapažene uloge na velikim svetskim filmskim smotrama u Kanu, Veneciji, Torontu i sl. Pre svih tu su: "Bez zakona" ("Lawless") i "Rust and Bone", koji su bili u konkurenciji za "Zlatnu palmu" Filmskog festivala u Kanu, a zatim i "Argo" ("Argo"), koji je poneo jednu od nagrada na Filmskom festivalu u Torontu.

Naziv filma: "Čarlijev svet" ("The Perks of Being a Wallflower")
Termin prikazivanja: četvrtak, 25. oktobar, u 20.00 i 22.15 časova
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 103 min.

Glavne uloge:Ema Votson (Emma Watson), Logan Lerman (Logan Lerman), Ezra Miler (Ezra Miller), Kejt Volš (Kate Walsh), Džoni Simons (Johnny Simmons), Dilan Makdermot (Dylan McDermott)
Scenario:Stiven Šboski (Stephen Chbosky) – roman i scenario
Režija:Stiven Šboski (Stephen Chbosky)

SINOPSIS
Filmska priča zasnovana na jednom od najomiljenijih i najprodavanijih romana. "Čarlijev svet" uspeo je da dočara sve vrcave trenutke, ali i najteže izazove odrastanja, ispričavši priču o ljubavi, gubitku, strahu i nadi, a iznad svega o nezaboravnim prijateljstvima koja nas vode kroz život.

Naziv filma: "Aleks Kros" ("Alex Cross")
Termin prikazivanja: četvrtak, 25. oktobar, u 21.00 i 23.15 časova
Žanr: akcija, krimi, misterija
Trajanje: 101 min.

Glavne uloge:Tajler Peri (Tyler Perry), Metju Foks (Matthew Fox), Rejčel Nikols (Rachel Nichols)
Scenario:Mark Mos (Marc Moss), Keri Vilijamson (Kerry Williamson), Džems Paterson (James Patterson) – roman "Kros", Edvard Berns (Edward Burns), Žan Reno (Jean Reno)
Režija:Rob Koen (Rob Cohen)

SINOPSIS
Napeti triler je priča o vašingtonskom detektivu Aleksu Krosu. On traga za nemilosrdnim ubicom koji je ubio člana njegove porodice. Kako istraga odmiče, Aleks otkriva mračne događaje ubistva. Bori se za pravdu i za sopstveni život. Kada opasnost, strah i borba, preuzmu vaš život – samo je jedan cilj pred vama.

Naziv filma: "Gavran" ("The Raven")
Termin prikazivanja: četvrtak, 25. oktobar, u 21.30 časova
Žanr: misterija, triler
Trajanje: 110 min.

Glavne uloge:Džon Kjusak (John Cusack), Alis Iv (Alice Eve), Luk Evans (Luke Evans), Brendan Glison (Brendan Gleeson)
Scenario:Ben Livingston (Ben Livingston), Hana Šekspir (Hannah Shakespeare)
Režija:Džems Maktig (James McTeigue)

SINOPSIS
Kada jedan čovek pomračenog uma počini užasna ubistva inspirisan delima Edgara Alana Poa, mladi detektiv iz Baltimora udružuje se s Poom kako bi ga sprečili da pretvori njegove priče u stvarnost.
Cena karte je 410 dinara, odnosno 420 dinara, i 120 za iznajmljivanje naočara za 3D filmove u beogradskom bioskopu Kolosej. Posetioci Sinemanije u Novom Sadu za kartu treba da izdvoje 350 dinara, odnosno 450 dinara za 3D filmove. Vidimo se na Sinemaniji!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar