U trendu

Sinemanija 2012 (petak, 26. oktobar)

Sinemanija tradicionalno predstavlja filmove renomiranih reditelja, kao što su Sem Mendes, Lase Halstrom, Rob Koen, Dejvid Ejer, Vilijam Fridkin, Ben Aflek i mnogi drugi. Od glumaca koji će obeležiti ovu reviju posebno ističemo Danijela Krejga i Havijera Bardema, Toma Hardija, Bredlija Kupera, Marion Kotijar, Džona Kjusaka, Roberta de Nira, Emu Votson, Brusa Vilisa, Amandu Sejfrid, Metjua Mekonahija, Nikolasa Kejdža i druge.
Cena karte je 410 dinara, odnosno 420 dinara, i 120 za iznajmljivanje naočara za 3D filmove u beogradskom bioskopu Kolosej. Posetioci Sinemanije u Novom Sadu za kartu treba da izdvoje 350 dinara, odnosno 450 dinara za 3D filmove. Vidimo se na Sinemaniji!

Naziv filma: "Čarlijev svet" ("The Perks of Being a Wallflower")
Termin prikazivanja: petak, 26. oktobar, u 15.30 i 17.45 časova
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 103 min.

Glavne uloge:Ema Votson (Emma Watson), Logan Lerman (Logan Lerman), Ezra Miler (Ezra Miller), Kejt Volš (Kate Walsh), Džoni Simons (Johnny Simmons), Dilan Mekdermot (Dylan McDermott)
Scenario:Stiven Šboski (Stephen Chbosky) (roman i scenario)
Režija:Stiven Šboski (Stephen Chbosky)

SINOPSIS
Filmska priča zasnovana na jednom od najomiljenijih i najprodavanijih romana. "Čarlijev svet" uspeo je da dočara sve vrcave trenutke, ali i najteže izazove odrastanja, ispričavši priču o ljubavi, gubitku, strahu i nadi, a iznad svega o nezaboravnim prijateljstvima koja nas vode kroz život.

Naziv filma: "Aleks Kros" ("Alex Cross")
Termin prikazivanja: petak, 26. oktobar, u 16.30 i 18.45 časova
Žanr: akcija, krimi, misterija
Trajanje: 101 min.

Glavne uloge:Tajler Peri (Tyler Perry), Metju Foks (Matthew Fox), Rejčel Nikols (Rachel Nichols)
Scenario:Mark Mos (Marc Moss), Keri Vilijamson (Kerry Williamson), Džems Paterson (James Patterson) – roman "Kros", Edvard Berns (Edward Burns), Žan Reno (Jean Reno)
Režija:Rob Koen (Rob Cohen)

SINOPSIS
Napeti triler je priča o vašingtonskom detektivu Aleksu Krosu. On traga za nemilosrdnim ubicom koji je ubio člana njegove porodice. Kako istraga odmiče, Aleks otkriva mračne događaje ubistva. Bori se za pravdu i za sopstveni život. Kada opasnost, strah i borba, preuzmu vaš život – samo je jedan cilj pred vama.

Naziv filma: "Gavran" ("The Raven")
Termin prikazivanja: petak, 26. oktobar, u 14.45, 17.00 i 19.15 časova
Žanr: misterija, triler
Trajanje: 110 min.

Glavne uloge:Džon Kjusak (John Cusack), Alis Iv (Alice Eve), Luk Evans (Luke Evans), Brendan Glison (Brendan Gleeson)
Scenario:Ben Livingston (Ben Livingston), Hana Šekspir (Hannah Shakespeare)
Režija:Džems Maktig (James McTeigue)

SINOPSIS
Kada jedan čovek pomračenog uma počini užasna ubistva inspirisan delima Edgara Alana Poa, mladi detektiv iz Baltimora udružuje se s Poom kako bi ga sprečili da pretvori njegove priče u stvarnost.

Naziv filma: "Plagijator" ("The Words")
Termin prikazivanja: petak, 26. oktobar, u 20.00 i 22.15 časova
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 97 min.

Glavne uloge:Bredli Kuper (Bradley Cooper), Denis Kvejd (Dennis Quaid), Olivija Vajld (Olivia Wilde), Džeremi Ajrons (Jeremy Irons), Zoi Saldana (Zoe Saldana)
Scenario:Brajan Klagman (Brian Klugman), Li Sterntal (Lee Sternthal)
Režija:Brajan Klagman (Brian Klugman), Li Sterntal (Lee Sternthal)

SINOPSIS
"Plagijator" nam donosi priču o mladom piscu Roriju Džansenu, koji je ostvario veliki uspeh nakon objavljivanja svoje knjige. Međutim, postoji jedna začkoljica – on je nije napisao. Dok ga prošlost progoni, postaje književna zvezda u usponu i primoran je da se suoči sa visokom cenom koju mora da plati zbog krađe tuđeg rada. Osnovne ljudske vrednosti zanemario je zbog ličnog uspeha i ambicije.

Naziv filma: "Slobodni strelac" ("Freelancers")
Termin prikazivanja: petak, 26. oktobar, u 21.00 i 23.15 časova
Žanr: akcija, krimi, drama
Trajanje: 96 min.

Glavne uloge:Robert de Niro (Robert De Niro), Forest Vitaker (Forest Whitaker), 50 Cent
Scenario:L. Filip Kaseus (L. Philippe Casseus)
Režija:Džesi Terero (Jessy Terrero)

SINOPSIS
Sin ubijenog policajca pridružuje se njujorškoj policiji, gde postaje partner s kolegom svog oca i timom lažnih policajaca. Njegov novi šef, Sarkoni, odlučiće da li je sposoban da bude u timu kroz iskušavanje odanosti, poverenja i poštovanja. Kada otkrije istinu o smrti svog oca, obuzima ga želja za osvetom, i neće se zaustaviti dok pravda ne bude zadovoljena.

Naziv filma: "Argo" ("Argo")
Termin prikazivanja: petak, 26. oktobar, u 21.30 časova
Žanr: drama, biografski, triler
Trajanje: 120 min.

Glavne uloge:Ben Aflek (Ben Affleck), Alan Arkin (Alan Arkin), Brajan Krenston (Bryan Cranston), Džon Gudman (John Goodman), Viktor Garber (Victor Garber), Tejt Donovan (Tate Donovan), Klia Dival (Clea DuVall)
Scenario:Kris Terio (Chris Terrio), Džošua Birman (Joshuah Bearman) – članak
Režija:Ben Aflek (Ben Affleck)

SINOPSIS
Dok iranska revolucija dostiže tačku ključanja, agent CIA osmišljava rizičan plan za oslobađanje šestoro Amerikanaca koji su se sklonili u kuću kanadskog ambasadora. Zasnovan na istinitim događajima, "Argo" prati opasnu tajnu operaciju koja se odvijala iza kulisa krize talaca u Iranu – o kojoj istina decenijama nije bila poznata javnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar