U trendu

Sinemanija 2012 (ponedeljak, 29. oktobar)

Posetioce revije filmskih ostvarenja "Sinemanija" očekuju i filmovi: "Čarlijev svet" ("The Perks of Being a Wallflower"), "Killer Joe" Vilijama Fridkina s Metjuom Mekonahijem u glavnoj ulozi, "Nemoguće" ("The Impossible"), gde u glavnim ulogama gledamo Naomi Vots i Juana Mekgregora, "Ghost Rider: Spirit of Vengeance", "Aleks Kros" ("Alex Cross") reditelja Roba Koena u kom igraju Žan Reno, Rejčel Nikols i Edvard Berns, "Gavran" ("The Raven"), "Bez zakona" ("Lawless") Džona Hilkouta i mnoge druge.
Cena karte je 410 dinara, odnosno 420 dinara, i 120 za iznajmljivanje naočara za 3D filmove u beogradskom bioskopu Kolosej. Posetioci Sinemanije u Novom Sadu za kartu treba da izdvoje 350 dinara, odnosno 450 dinara za 3D filmove. Vidimo se na Sinemaniji!

Naziv filma: "Rust and Bone"
Termin prikazivanja: ponedeljak, 29. oktobar, u 15.30 i 17.45 časova
Žanr: drama, misterija
Trajanje: 120 min.

Glavne uloge: Marion Kotijar (Marion Cotillard), Matijas Šonerts (Matthias Schoenaerts), Arman Verdir (Armand Verdure)
Scenario: Žak Odijar (Jacques Audiard), Tomas Bidegen (Thomas Bidegain), Kreg Dejvidson (Craig Davidson) – priča
Režija: Žak Odijar (Jacques Audiard)

SINOPSIS
Marion Kotijar tumači lik Stefani, trenera kitova, koja gubi noge u nesrećnom slučaju, dok Šonerts glumi samohranog oca i boksera koji se zove Ali. Kada se Stefani probudi u bolnici posle nesreće i uvidi šta joj se zapravo dogodilo, jeza njenog otkrića prosto je opipljiva. Međutim, uskoro je upija, do tačke da poziva Alija da je odvede na izlet do Kroseta u Kanu, gde je pomaže da savlada strah od vode.

Naziv filma: "Pusher"
Termin prikazivanja: ponedeljak, 29. oktobar, u 16.30 i 18.45 časova
Žanr: krimi, triler
Trajanje: 89 min.

Glavne uloge: Ričard Kojl (Richard Coyle), Bronson Veb (Bronson Webb), Agines Dejn (Agyness Deyn)
Scenario: Metju Rid (Matthew Read)
Režija: Luis Prieto (Luis Prieto)

SINOPSIS
"Pusher" je napeti krimi triler u kome Ričard Kojl glumi dilera droge, koji zapada u očajanje kada ga propali posao stavlja na milost i nemilost surovog vladara podzemlja. Kako situacija postaje beznadežnija, on se sve više povlači u sebe, ostavljajući čistu putanju metku koji su poverioci uperili u njegovom pravcu.

Naziv filma: "Pazi koga biraš" ("The Wedding Video")
Termin prikazivanja: ponedeljak, 29. oktobar, u 14.45, 17.00 i 19.15 časova
Žanr: komedija
Trajanje: 94 min.

Glavne uloge: Lusi Panč (Lucy Punch), Mišel Gomez, Robert Veb (Robert Vebb)
Scenario: Tim Firt (Tim Firth)
Režija: Najdžel Kol (Nigel Cole)

SINOPSIS
S radnjom smeštenom u nemilosrdnom svetu venčanja među pripadnicima engleskog društvenog krema, "Pazi koga biraš" svež je, neposredan i poseban digitalni pogled na žanr komedije venčanja. Igrom slučaja, kum postaje ratni izveštač snimajući bratovljevo venčanje koje se pred njegovim očima pretvara u potpunu katastrofu. Haotičan i sarkastičan, a ipak vrlo simpatičan, Raif (Rufus Haund) se vraća kući posle dugog razdoblja lutanja po svetu kako bi bio venčani kum bratu Timu (Robert Veb) i njegovoj budućoj supruzi Saskiji (Lusi Panč). Raifov velikodušni dar srećnom paru biće video-snimak njihovog venčanja. Od tog trenutka njegov život i život svih likova u filmu zauvek će se promeniti!

Naziv filma: "Đavolji dvojnik" ("The Devil’s Double")
Termin prikazivanja: ponedeljak, 29. oktobar, u 20.00 i 22.15 časova
Žanr: drama, triler
Trajanje: 109 min.

Glavne uloge: Dominik Kuper (Dominic Cooper), Lidivin Sanjije (Ludivine Sagnier), Rad Ravi (Raad Rawi)
Scenario: Majkl Tomas (Michael Thomas), Latif Jahija (Latif Yahia) – knjige
Režija: Li Tamahori (Lee Tamahori)

SINOPSIS
Bagdad, igralište bogatih i zlih, mesto gde se sve može kupiti – ali i sve ima svoju cenu. To je svet u kojem živi Udaj Husein, gde čezne za raskalašnim životom i besmrtnošću. Kad pukovnik Latif Jahija bude pozvan u Sadamovu palatu, suočava se s nemogućim zahtevom – da bude Udajov dvojnik, ili će mu ubiti porodicu. U svetu prevare i korupcije znati kome verovati za Latifa postaje pitanje života ili smrti, te se bori kako bi pobegao od načina života na kakav je prisiljen.

Naziv filma: "Kiler Džo" ("Killer Joe")
Termin prikazivanja: ponedeljak, 29. oktobar, u 21.00 i 23.15 časova
Žanr: krimi triler, drama
Trajanje: 102 min.

Glavne uloge: Metju Mekonahi (Matthew McConaughey), Emil Hirš (Emile Hirsch), Džuno Templ (Juno Temple), Tomas Hejden Čerč (Thomas Haden Church), Džina Geršon (Gina Gershon)
Scenario: Trejsi Lets (Tracy Letts) – drama i scenario
Režija: Vilijam Fridkin (William Friedkin)

SINOPSIS
Džo Kuper besomučno ubija, a za 20.000 dolara zauvek će rešiti sve vaše probleme. Ukoliko ne radi kao detektiv u odeljenju za ubistva u Dalasu. Loša vest je da nesrećni diler Kris nema dovoljno novca da unajmi Džoa da se pobrine za njegovu majku, takođe dilerku. Zbog toga stavlja u zalog jedinu stvar koja je Džou interesantna – svoju devetnaestogodišnju sestru Doti.

Naziv filma: "Nestala" ("Gone")
Termin prikazivanja: ponedeljak, 29. oktobar, u 21.30 časova
Žanr: triler, drama, misterija
Trajanje: 94 min.

Glavne uloge: Amanda Sejfrid (Amanda Seyfried), Ves Bentli (Wes Bentley), Dženifer Karpenter (Jennifer Carpenter)
Scenario: Alison Bernet (Allison Burnett)
Režija: Heitor Dhalia

SINOPSIS
Džil Periš se vraća kući posle noćne smene i otkriva da je njena sestra Moli kidnapovana. Džil je izbegla otmicu pre godinu dana i uverena je da se isti serijski ubica vratio po Moli. Pošto ubica nije ostavio nikakav trag, policija nema dokaza i ne može joj pomoći. Uplašena da će Moli biti mrtva pre jutra, Džil kreće u samostalnu poteru i suočava se s ubicom. Da li će imati dovoljno vremena da ga nadmudri, otkrije njegove tajne i spase sestru?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar