U trendu

Sinemanija 2012 (subota, 27. oktobar)

Reviju "Sinemanija" svečano je otvorila premijera animiranog filma "Asteriks i Obeliks u Britaniji" ("Asterix and Obelix: God Save Britannia", 2012), dok će je najnoviji film o Džejmsu Bondu – "Skyfall", zatvoriti 31. oktobra. Na programu je nekoliko pravih filmskih poslastica kao što je akcioni film "Hladna svetlost dana" ("The Cold Light Of Day") reditelja Mabruka el Mehrija u kom glavne uloge tumače Henri Kevil, Brus Vilis i Sigorni Viver, zatim film "Hipnotizer" ("Hypnotist") Lasa Holstroma, komedija "Pazi koga biraš" ("The Wedding video"), novi film Bena Afleka – "Argo" ("Argo"), horor film "Paranormalna aktivnost 4" i mnogi drugi.
Cena karte je 410 dinara, odnosno 420 dinara, i 120 za iznajmljivanje naočara za 3D filmove u beogradskom bioskopu Kolosej. Posetioci Sinemanije u Novom Sadu za kartu treba da izdvoje 350 dinara, odnosno 450 dinara za 3D filmove. Vidimo se na Sinemaniji!

Naziv filma: "Plagijator" ("The Words")
Termin prikazivanja: subota, 27. oktobar, u 15.30 i 17.45 časova
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 97 min.

Glavne uloge: Bredli Kuper (Bradley Cooper), Denis Kvejd (Dennis Quaid), Olivija Vajld (Olivia Wilde), Džeremi Ajrons (Jeremy Irons), Zoi Saldana (Zoe Saldana)
Scenario: Brajan Klagman (Brian Klugman), Li Sterntal (Lee Sternthal)
Režija: Brajan Klagman (Brian Klugman), Li Sterntal (Lee Sternthal)

SINOPSIS
"Plagijator" nam donosi priču o mladom piscu Roriju Džansenu, koji je ostvario veliki uspeh nakon objavljivanja svoje knjige. Međutim, postoji jedna začkoljica – on je nije napisao. Dok ga prošlost progoni, postaje književna zvezda u usponu i primoran je da se suoči sa visokom cenom koju mora da plati zbog krađe tuđeg rada. Osnovne ljudske vrednosti zanemario je zbog ličnog uspeha i ambicije.

Naziv filma: "Slobodni strelac" ("Freelancers")
Termin prikazivanja: subota, 27. oktobar, u 16.30 i 18.45 časova
Žanr: akcija, krimi, drama
Trajanje: 96 min.

Glavne uloge: Robert de Niro (Robert De Niro), Forest Vitaker (Forest Whitaker), 50 Cent
Scenario: L. Filip Kaseus (L. Philippe Casseus)
Režija: Džesi Terero (Jessy Terrero)

SINOPSIS
Sin ubijenog policajca pridružuje se njujorškoj policiji, gde postaje partner s kolegom svog oca i timom lažnih policajaca. Njegov novi šef, Sarkoni, odlučiće da li je sposoban da bude u timu kroz iskušavanje odanosti, poverenja i poštovanja. Kada otkrije istinu o smrti svog oca, obuzima ga želja za osvetom, i neće se zaustaviti dok pravda ne bude zadovoljena.

Naziv filma: "Argo" ("Argo")
Termin prikazivanja: subota, 27. oktobar, u 14.45, 17.00 i 19.15 časova
Žanr: drama, biografski, triler
Trajanje: 120 min.

Glavne uloge: Ben Aflek (Ben Affleck), Alan Arkin (Alan Arkin), Brajan Krenston (Bryan Cranston), Džon Gudman (John Goodman), Viktor Garber (Victor Garber), Tejt Donovan (Tate Donovan), Klia Dival (Clea DuVall)
Scenario: Kris Terio (Chris Terrio), Džošua Birman (Joshuah Bearman) – članak
Režija: Ben Aflek (Ben Affleck)

SINOPSIS
Dok iranska revolucija dostiže tačku ključanja, agent CIA osmišljava rizičan plan za oslobađanje šestoro Amerikanaca koji su se sklonili u kuću kanadskog ambasadora. Zasnovan na istinitim događajima, "Argo" prati opasnu tajnu operaciju koja se odvijala iza kulisa krize talaca u Iranu – o kojoj istina decenijama nije bila poznata javnosti.

Naziv filma: "Nemoguće" ("Lo imposible")
Termin prikazivanja: subota, 27. oktobar, u 20.00 i 22.15 časova
Žanr: akcija, drama
Trajanje: 114 min.

Glavne uloge: Naomi Vots (Naomi Watts), Juan Mekgregor (Ewan McGregor), Tom Holand (Tom Holland), Džeraldina Čaplin (Geraldine Chaplin)
Scenario: Serhio Sančez (Sergio G. Sanchez)
Režija: Huan Antonio Bajona (Juan Antonio Bayona)

SINOPSIS
Film je zasnovan na istinitoj priči o porodici koja je preživela cunami 2004. godine. Marija, Henri i njihova tri sina su otišli na zimski odmor na Tajlandu, radujući se danima koje će provesti u tropskom raju. Međutim, 26. decembra ujutru, dok se porodica opuštala pored bazena nakon sinoćne božićne proslave, podigla se zastrašujuća buka. Dok je Marija stajala skamenjena od straha, ogroman mlaz crne vode sjurio se prema njoj.

Naziv filma: "Hladna svetlost dana" ("The Cold Light of Day")
Termin prikazivanja: subota, 27. oktobar, u 21.00 i 23.15 časova
Žanr: akcija, triler
Trajanje: 93 min.

Glavne uloge: Henri Kavil (Henry Cavill), Brus Vilis (Bruce Willis), Sigorni Viver (Sigourney Weaver)
Scenario: Skot Vajper (Scott Wiper), Džon Petro (John Petro)
Režija: Mabruk el Mehri (Mabrouk El Mechri)

SINOPSIS
Mladi Amerikanac Vil Šo otkriva zaveru u pokušaju da spase svoju porodicu, koju su kidnapovali agenti tajne službe tokom njihovog odmora u Španiji.

Naziv filma: "Poslednja straža" ("End of Watch")
Termin prikazivanja: subota, 27. oktobar, u 21.30 časova
Žanr: krimi, drama, triler, misterija
Trajanje: 109 min.

Glavne uloge: Džejk Gilenhal (Jake Gyllenhaal), Majkl Penja (Michael Pena), Ana Kendrik (Anna Kendrick)
Scenario: Dejvid Ejer (David Ayer)
Režija: Dejvid Ejer (David Ayer)

SINOPSIS
Snažna priča o porodici, prijateljstvu, ljubavi, časti i hrabrosti. Džejk Gilenhal i Majkl Penja u ulozi dva mlada policijska službenika koji patroliraju najozloglašenijim ulicama Los Anđelesa. Radnja se u celosti odvija kroz HD snimke ručnih kamera policijskih službenika, članova bandi i sigurnosnih kamera. Verno će se prikazati najmračniji i najnasilniji delovi grada, policajci koji rizikuju svoje živote iz dana u dan i cena koju su oni i njihove porodice prisiljeni da plate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar