Sinemanija 2013: subota, 2. novembar

Četvrtog dana Sinemanije publiku očekuju dve akcione poslastice. U ranijem terminu očekuje nas film "Kapetan Filips", koji je istovremeno i uzbudljiv triler, ali i složen prikaz različitih efekata globalizacije. U ovom filmu gledaćemo Toma Henksa u priči o stvarnom događaju iz 2009. godine viđenom kroz objektiv reditelja Pola Gringrasa. Ako želite da pogledate film sa dve najpoznatije akcione zvezde u više od jedne scene, prava preporuka je film "Plan bekstva".
Cena karata za sve termine je 350 dinara, a filmovi će biti prikazivani u terminima od 19 i 21.30 časova.

Naziv filma: "Kapetan Filips" ("Captain Phillips")
Termin prikazivanja: subota, 2. novembar u 19.00 časova
Žanr: akcioni, avanturistički
Trajanje: 134 min.

Glavne uloge:Tom Henks (Tom Hanks), Barkad Abdi (Barkhad Abdi), Barkad Abdirahman (Barkhad Abdirahman)
Scenario:Bili Rej (Billy Ray)
Režija:Pol Gringras (Paul Greengrass)

SINOPSIS
"Kapetan Filips" je prikaz stvarnog događaja iz 2009. godine, kada su somalski pirati oteli američki teretni brod "Merks Alabama". Film se fokusira na odnos između kapetana broda, Ričarda Filipsa (Oskarom dvostruko nagrađivani glumac Tom Henks), i vođe pirata iz Somalije, Musea (Barkad Abdi). Od trenutka kada se grupa pirata ustremila na nenaoružan brod, Muse i kapetan Filips stupaju u neprestani kontakt. Priterani u ćorsokak, stotinu milja udaljeni od somalske obale, obojica vođa našli se se u milosti snaga koje su izvan njihove kontrole.

Naziv filma: "Plan bekstva" ("Escape Plan")
Termin prikazivanja: subota, 2. novembar u 21.30 časova
Žanr: akcioni triler
Trajanje: 115 min.

Glavne uloge:Silvester Stalone (Sylvester Stallone), Arnold Švarceneger (Arnold Schwarzenegger), 50 Cent
Scenario:Majls Čepman (Miles Chapman)
Režija:Mikael Hafstrom (Mikael Hafstrom)

SINOPSIS
Najveći svetski ekspert u projektovanju zatvorskih bezbednosnih sistema na prevaru je zarobljen u utvrđenju koje je sam projektovao, a u kojem su smešteni najozloglašeniji svetski kriminalci. Tek kada se našao unutra, shvatio je da je Tamnica nemilosrdno i tehnološki napredno spremište najvećih kriminalaca. Naizgled beskrajni lavirint staklenih ćelija čuvaju naoružani i maskirani stražari. Breslin kao da ne vidi mogućnost da se spase. Da stvar bude strašnija, sadistički upravnik zatvora lično je preuzeo zadatak da na sve moguće načine slomi duh nepokornih zatvorenika kao što je Breslin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.