U trendu

Šišanje

Žanr: drama
Trajanje: 90 min.
Engleski naziv: Skinning

Glavne uloge:Nikola Rakočević, Viktor Savić, Nikola Kojo, Bojana Novaković, Nataša Tapušković, Dragan Mićanović, Predrag Ejdus
Scenario:Stevan Filipović, Dimitrije Vojnov
Režija:Stevan Filipović

SINOPSIS
"Šišanje" je priča o odrastanju, ljubavi i odanosti i pogrešnim izborima glavnog junaka – Novice (Nikola Rakočević). On je mladi matematički genije koji misli da će sve svoje dečačke snove, poštovanje i ljubav ostvariti ukoliko se pridruži jednoj od navijačkih grupa. Vođen harizmom navijačkog vođe Relje (Viktor Savić) i zaljubljenošću u svoju komšinicu Minu (Bojana Novaković), Novica postaje vođa navijačke i skinhed grupe. Film govori o tome koliko je malo pogrešnih koraka potrebno mladom čoveku da uništi svoj život i živote svojih najbližih, kao i to na koji način sistem zloupotrebljava zaslepljenost mladih ljudi pogrešnom ideologijom.
O FILMU
Četiri godine posle debitantskog ostvarenja reditelj Stevan Filipovića, grupa autora i producentska kuća "Hypnopolis", koji su radili na "Šejtanovom ratniku", predstavljaju film "Šišanje", ostvarenje kojim se u srpsku kinematografiju vraća film za mlade.
"Cilj je bio da napravimo anagažovan i iskren film koji će brutalno, jasno i glasno da se obraća generaciji za koju je i pravljen. U formi koja komunicira sa što širom publikom u meri u kojoj komuniciraju filmovi "American History X", "Fight Club", "La Haine" ("Mržnja"), "I.D." ili "This is England". Odgovornost prilikom bavljenja ovako ozbiljnom i angažovanom temom je ogromna, pogotovo odgovornost pred mlađim generacijama. Upravo zato želeli smo da film bude samo deo šire kampanje za edukaciju mladih i borbu protiv nasilja na stadionima i fašizma", istakao je reditelj i scenarista filma Stevan Filipović.
Premijera: 6. oktobar 2010. godine u Centru "Sava"

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)