U trendu

Snežana i lovac

Žanr: akcija, avantura, drama
Trajanje: 127 min.

Glavne uloge:Šarliz Teron (Charlize Theron), Kristin Stjuart (Kristen Stewart), Kris Hemsvort (Chris Hemsworth), Bob Hoskins (Bob Hoskins), Rej Vinston (Ray Winstone), Nik Frost (Nick Frost)
Scenario:Evan Doerti (Evan Daugherty), Džon Li Henkok (John Lee Hancock), Hosein Amini (Hossein Amini)
Režija:Rupert Sanders (Rupert Sanders)

SINOPSIS
Snežana je jedina osoba u zemlji koja je lepša od zle kraljice, koja želi da je uništi. Međutim, zla vladarka i ne pretpostavlja da je ovu devojku, koja je uspela da joj se otrgne i preti da joj preotme vlast, veštini ratovanja obučavao niko drugi do lovac po imenu Erik. A upravo je on poslat da je ubije.
O FILMU
U akcionoj avanturi epskih razmera "Snežana i lovac" igraju Kristin Stjuart, poznata po serijalu "Sumrak saga", oskarovka Šarliz Teron i Kris Hemsvort, junak filma "Tor". Sem Klaflin ("Pirati sa Kariba: na čudnim plimama") pridružuje se ekipi internacionalnih zvezda u ulozi Vilijama, mladog vojvode koji je već duže očaran Snežaninim prkosom i unutrašnjom čistotom. On će se pridružiti patuljcima koji prate Snežanu i lovca na ovom fantastičnom putovanju.
Nova verzija legendarne priče koja ostavlja bez daha stiže od Džoa Rota, producenta koji stoji iza "Alise u Zemlji čuda", producenta Sema Mersera ("Šesto čulo") i priznatog reditelja reklama i vrhunskog vizualiste Ruperta Sandersa. Džo Rot, bivši predsednik studija Foks i Volt Dizni i producent fantastičnog globalnog hita "Alisa u Zemlji čuda" Tima Bartona, znao je da je njegov tim pronašao nešto neverovatno kad je scenario Evana Doertija za "Snežanu i lovca" stigao u njegovu producentsku kuću. Rotov izvršni direktor, Palak Patel, video je potencijal u Doertijevoj priči, inovativnom rimejku dobro poznate bajke braće Grim.
Rot i Patel su takođe zaslužni za nalaženje čoveka koji će režirati njihovu sledeću epsku akcionu avanturu. Rupert Sanders, višestruko nagrađivan reditelj reklama, dospeo je na sam vrh zahvaljujući svom jedinstvenom vizuelnom stilu koji je jasno brendirao reklamne kampanje poput one za video igricu "Halo 3". Rot, Patel i Glorija Borders bili su fascinirani beskompromisnim tonom i impresivnom raznovrsnošću Sandersovog rada, kao i dubinom i dušom koju nose njegove reklame.
Prva uloga koja je dodeljena bila je najopakiji lik, kraljica Ravena. Ćerka čarobnice, Ravena je polako pronašla svoj put do mračne strane. Kao malu, oteo ju je okrutni gospodar i njena jedina moć bila je zadivljujuća lepota. Iako je njena majka bacila na nju čini kojima ju je zaštitila od neumitnog starenja, da bi se to ostvarilo, Ravena je primorana da proždire životnu snagu mladih sluškinja. Nakon što je začarala i ubila Snežaninog oca, kralja Magnusa, Ravena je odložila svoju smrt i poremetila ravnotežu života zlom koje se širi poput raka po celom kraljevstvu. Ali njena surovost se tu ne zaustavlja. Da bi postala stvarno besmrtna, Ravena mora da pojede Snežanino srce – onog trenutka kad njena pastorka postane najlepša u zemlji.
Oskarovka Šarliz Teron pozvana je da igra ovu slavnu kraljicu. Sanders kaže: "Šarliz je u svojoj karijeri imala sjajne uloge, ali ona je takođe i neverovatno lepa žena. Ona je prava personifikacija snage i lepote; ona je kombinacija Margaret Tačer i Kejt Mos." Šarliz Teron ukratko objašnjava kraljičinu prošlost: "Majka joj je usadila, još kao maloj, ideju da je najbolja i suštinski svoja samo ako ostane mlada i lepa. Ona shvata da su njene magijske moći sredstvo njenog opstanka. I to je put kojim ona ide."
Uloga Raveninog neprijatelja bila je malo problematičnija od pronalaženja njenog progonitelja. Filmadžije su tražile glumicu koja bi mogla da predstavi obe strane arhetipskog lika: nevinost, naivnost i nežnost koju Snežana pokazuje u prvom delu priče, i fizičku i psihičku jačinu princeze ratnice, koja postaje u drugom delu. Otkrili su veliki broj mladih glumica koje su s lakoćom mogle da iznesu prvi deo priče, ali teži deo je bio da ubede tim da mogu uspešno da predstave i jaču ličnost. Isto tako, starije glumice su mogle odlično da predstave vojnika ogrubelog od bitki, ali nisu bile ubedljive kao naivne zatočenice, što su prve scene zahtevale. Posle potrage po celom svetu za glumicom koja bi mogla da ispuni zahteve ove komplikovane uloge, Kristin Stjuart, poznata po ulozi Bele Svon u blokbasteru "Sumrak saga", izabrana je za ulogu Snežane.
Sledeća uloga koja je dodeljena bila je uloga lovca, Erika. On je nekad poštovao životinje koje je lovio, a sad i dalje ima sposobnost da razmišlja kao one. Međutim, posle smrti svoje žene Zare, Erik jedinu utehu nalazi u tome da bude plaćenik i pijanac. Sada će lovac dobiti zadatak da pronađe Snežanu u šumi i da je vrati Raveni, koja mora da pojede njeno srce. Ali kad Erik otkrije kraljičinu prevrtljivost, kanalisaće svoj bes u obučavanje mlade devojke koja je odlučna u tome da okonča ono što je Ravena započela. Erik počinje da vidi u Snežani nekog ko će prekinuti mračno doba. Tor lično, Kris Hemsvort, pozvan je da odigra ovu ulogu kad su ga filmadžije videle u ulozi nordijskog boga rata koja mu je obeležila karijeru. Njegova harizma i pojava ubedili su ih da bi on mogao verno da dočara izmučenog bivšeg vojnika koji spas pronalazi u mladoj devojci po imenu Snežana.
Oficijelni sajt

Premijera: 30. maj 2012. godine u bioskopima Cineplexx

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.