U trendu

Spajdermen: Povratak kući 3D (video)

Žanr: akcija, avantura, naučna fantastika, 3D
Trajanje: 133 min

Glavne uloge:
Tom Holand (Tom Holland), Majkl Kiton (Michael Keaton), Robert Downey Jr, Marisa Tomej (Marisa Tomei), Džon Fovro (Jon Favreau), Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow)

Režija: Džon Vots (Jon Watts)

SINOPSIS

Mladi Piter Parker/Spajder-Man (Tom Holand), koji je svoj senzacionalni debi ostvario u hitu “Kapetan Amerika: Građanski rat” započinje samostalno da deluje pod svojim novopronađenim identitetom u filmu “Spajdermen: Povratak kući”. Uzbuđen zbog iskustva koje je doživeo sa Osvetnicima, Piter se vraća kući u kojoj živi s tetkom Mej (Marisa Tomej), gde ga pod budnim okom čuva njegov novi mentor Toni Stark (Robert Dauni Jr.). Piter pokušava da se vrati svojoj normalnoj svakodnevnoj rutini, iako ga u tome sprečavaju misli kako još uvek mora da se dokazuje kao pravi superheroj… A pravi trenutak za to možda će doći i mnogo ranije nego što se Piter nadao, kada se u gradu pojavi novi zlikovac – Lešinar (Majkl Kiton).

O FILMU

Kada je 2002. u bioskopima u Americi počeo da se prikazuje „Spajder-Men“, malo ko je mogao da pretpostavi da će upravo taj film zauzeti tron kada su najgledaniji filmovi te godine u pitanju. Tako je „Spajder-Men“ s nešto malo više od 400 miliona dolara zarade samo u Americi iza sebe ostavio filmske gigante kao što su „Gospodar prstenova: Dve kule“, „Hari Poter i dvorana tajni“ i „Ratovi zvezda: Klonovi napadaju“. Na svetskim blagajnama prvi Spajdermen zaradio je ukupno 822 miliona dolara, a i danas se s tim rezultatom drži u vrhu tabele najgledanijih filmova ikada. Usledila su još dva nastavka – „Spajder-Men 2“ iz 2004. godine koji je u svetu zaradio preko 780 miliona dolara te „Spajder-Men 3“ iz 2006. godine sa svojom svetskom zaradom od 900 miliona dolara čime je prva trilogija u totalu zaradila preko dve i po milijarde dolara u svetu i s pravom se smatra jednom od najprofitabilnijih u istoriji.

Spektakularni uspeh filma „Osvetnici“ (preko 1,5 milijardi dolara zarade na svetskim bisokopskim blagajnama) definitivno je razdoblje u kom se trenutno nalazimo označio kao deceniju filmskih super junaka. Filmovi iz Marvelovog sveta stripa nižu se jedni za drugim pa je ovog leta tako došao red i na jednog od najpoznatijih i najvoljenijih Spajdermena. Ono što će ovaj film činiti posebnim jeste što će se Spajdermen pridružiti ostatku dobro nam poznatih Marvelovih likova Ajronmenu, Kapetanu Americi, Hulku, Toru i ostalima.

Mladog Spajdermena u novom filmu tumači Tom Holand. Uz njega u filmu igraju i Robert Dauni Džunior u ulozi Ajron Mena, Marisa Tomej kao tetka Maj i Majkl Kiton kao glavni negativac.

Oficijelni sajt: Spider-Man: Homecoming (2017)

Premijera: 5. jul 2017. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.