Srećan dan smrti (video)

Žanr: triler, horor, drama
Trajanje: 96 min

Glavne uloge:
Džesika Rot (Jessica Rothe), Israel Broussard, Ruby Modine, Charles Aitken, Laura Clifton
Scenario:
Scott Lobdell, Kristofer Landon (Christopher Landon)
Režija:
Kristofer Landon (Christopher Landon)

SINOPSIS

Baš kada se Tri, glavna junakinja ovog napetog i dramatičnog trilera, sprema da kaže laku noć danu u kome proslavlja svoj bizarni rođendan, brutalno je ubija maskirani stranac. Ono šta se dešava posle toga, još je čudnije i brutalnije, ona se ponovo budi, u istom danu u kome je i ubijena, u sobi jedine osobe koja joj veruje da proživljava nešto što je teško i zamisliti. Tako se Tri iznova i iznova budi u istom danu i proživljava iste događaje, ali i svakim novim-starim danom ona je na korak bliže svom ubici i korak bliže onome što je sigurno najveći strah svakog čoveka. Ako uspe da skine masku sa svog ubice i zaustavi to ludilo, to će biti kraj njenog ličnog pakla u kome se nalazi. A ako ne uspe, zauvek će ostati zarobljena u sumanutom vrtlogu poslednjeg dana svog života.

O FILMU

Producentska kuća koja nam je donela filmove „Podeljen“, „Beži“, „Ritam Ludila“, sada donosi originalni i inventivni triler „Srećan dan smrti“. Film je režirao Kristofer Landon („Paranormalna aktivnost: Obeleženi“), dok su scenario pisali Skot Lobdel i reditelj Landon. Studentkinja (Džesika Rot) iznova proživljava dan svoje smrti sa svim neočekivanim detaljima i užasavajućim krajem, sve dok ne otkrije identitet svog ubice.

Reditelj filma, Kristofer Landon, poznat je po radu na filmovima koji su veoma napeti i nepredvidivi, nije ni razmišljao o tome da li da se upusti u ovaj projekat, odmah je znao. Kada je pročitao priču, prvo što mu je palo na pamet je klasik iz 1993. godine “Dan mrmota”: “Kada sam pročitao scenario, prva stvar na koju sam pomislio je kako je ovo horor verzija filma Dan mrmota. I zašto ovo nije ranije napravljeno.” Istakao je i izazovnost priče u kojoj glavni lik iznova proživljava jedan isti dan: “Kada pravite priču u kojoj se stalo dešava jedno te isto, lako možete upasti u zamku. Utvrdili smo koji je to dan i počeli da ga ponavljamo, kako bi i likovi i publika lako shvatili šta se dešava. Čim smo došli do te tačke, automatski smo skrenuli Tri sa ustaljenog kursa. Ona počinje da se nadigrava i nadmudruje sa svojom smrću, što publiku sada usmerava na potpuno drugu stranu i pruža im neočekivano iskustvo.” Posebno šta ga je inspirisalo je lik glavne junakinje: “Oduvek se oduševljavam idejom jakih likova i veoma mi se dopada Tri. Ona započinje priču kao veoma sebična osoba, prilično nedopadljiva i prava je radost gledati kako se razvija u nekoga do koga vam je veoma stalo.” Takođe, reditelj je istakao da mu je veoma važno što se u scenariju podjednako ističe i strašna strana kao i humor: “Ovi strahovi su strašni, ljudi u publici bukvalno vrisnu ili skoče, ali se isto tako naglas smeju. Komedija i horor imaju mnogo toga zajedničkog jer su suština straha i suština smeha veoma slične. Ako ste sposobni da pronađete način nekoga da uplašite, a potom da ga zasmejete i tako u krug, onda ste sposobni da zabavite publiku.”

Oficijelni sajt: Happy Death Day (2017)

Premijera: 26. oktobar 2017. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.