Tajne avanture kućnih ljubimaca 3D (video)

Žanr: animirani, komedija, porodični, sinhronizovan,
Trajanje: 87 min

Glavne uloge u sinhronizaciji: Marko Marković, Milan Čučilović, Milena Živanović, Jelena Stojiljković, Ivan Tomić, Bane Jevtić, Slaven Došlo, Danijel Sič, Bojan Lazarov, Milan Antonić, Dragan Vujić, Ivana Knežević
Glavne uloge: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart, Albert Brooks, Lake Bell
Scenario: Cinco Paul, Ken Daurio, Brian Lynch, Simon Rich
Režija u sinhronizaciji: Nikola Bulatović
Režija: Yarrow Cheney, Chris Renaud

SINOPSIS

Pravi život jedne užurbane stambene zgrade na Menhetnu počinje kada ekipa na dve noge ode na posao ili u školu. Tada ljubimci s različitim prugama, krznima i perjem počinju svoju osmočasovnu rutinu: druže se jedni s drugima, prepričavaju dogodovštine o vlasnicima, nabacuju neodoljiv izgled da bi dobili bolje grickalice i gledaju kanal „Animal Planet“ kao da je reč o rijaliti programu. Glavni pas u zgradi, Maks (Marko Marković), oštroumni terijer spasen sa ulice koji je ubeđen da je središte univerzuma njegove vlasnice Kejti (Ivana Knežević), doživljava da mu se život okrene naglavačke kada ona kući dovede Djuka (Milan Čučilović), aljkavog i ogromnog mešanca bez trunke znanja o ponašanju prema drugima. Kada se ovaj neočekivani dvojac nađe na opasnim ulicama Njujorka, moraju različitosti da stave na stranu i ujedine se protiv pufnastog, ali prepredenog zeke po imenu Grudvica (Danijel Sič), koji gradi vojsku ljubimaca koje su napustili njihovi vlasnici i želi da se osveti čovečanstvu, i sve to pre no što se Kejti vrati kući za večeru.

O FILMU

„Tajne avanture kućnih ljubimaca“ su peti zajednički dugometražni animirani film, „Illumination Entertainment“ i „Universal Pictures“ predstavljaju „Tajne avanture kućnih ljubimaca“, komediju o životima naših kućnih ljubimaca koje vode kad mi odemo na posao ili u školu svakog dana.

U srcu Menhetna, ušuškani terijer Maks ima idealan odnos sa svojom vlasnicom Kejti, koja ga je jednom prilikom usvojila. Ali kada Kejti velikog srca u njihov dom dovede ogromnog čupavog mešanca po imenu Djuk, Maks će se silno zapanjiti jer mu Kejti predstavlja Djuka kao njegovog novog brata. Kao vrhunac, Djuk se vrlo brzo odomaćuje i prisvaja Maksove igračke i krevet, pretpostavljajući da će on i njegov novi brat deliti ovako udoban život.

Nesigurni Maks pokušava da zadrži svoju teritoriju, a Djuk – jedan zaista sladak pas koji je svašta preživeo – ne razume Maksovo odbijanje i uznemiren je zato što Maks pokušava da ga se reši. Jedino u šta je Djuk siguran jeste da ne želi da se vrati u kafileriju iz koje se jedva izvukao. Njihov sukob još više raste na ulicama, pa oni na kraju završe zatvoreni u kombiju zoohigijeničara na putu za kafileriju. Ali kada neodoljivi, ali poremećeni zeka po imenu Grudvica – koji je i vođa bande bivših ljubimaca koje su napustili vlasnici i koji sebe nazivaju Napuštene životinje – provali u kombi da spase jednog od svojih, Maks i Djuk koriste priliku da ispregovaraju svoju slobodu.

U zamenu, Grudvica traži da mu služe u njegovoj vojsci Napuštenih životinja, žive s njima u leglu u slivniku i da kuju zaveru protiv ljudi koji su ih napustili. Kad Grudvica otkrije da Maks i Djuk imaju vlasnicu koju vole i da vode luksuzan život, on potera svoju bandu da ih juri po čitavom Njujorku. Primorani da se oslone na svoje životinjske istinkte da bi preživeli, ova dva toliko različita brata moraju da nađu put kroz urbanu džunglu do svog slatkog doma… i sve to pre no što se Kejti vrati kući.

Kris Meledandri, osnivač i direktor kompanije „Illumination Entertainment“ govori o počecima filma „Tajne avanture kućnih ljubimaca“: „Inspiraciju za film bili su mi svi ljubimci koje moja porodica i ja imamo još od mog ranog detinjstva. Odrasli smo s mačkom, psima i pticom, i kad sam postao otac, shvatio sam da smo svi u ove ljubimce uložili mnogo osećanja. Kad god bismo se vraćali kući, razmišljali smo o radosti na njihovim licima kad nas vide i kako prave neke nestašluke. Shvatili smo da smo se pitali šta oni rade u našem odsustvu.“ „Nisam se samo ja pitao o unutrašnjem životu naših ljubimaca“, nastavlja on. „Čim sam tako počeo da posmatram svoje ljubimce, shvatio sam da i drugi tako posmatraju svoje. Da li je to pravi ili projektovani emotivni život, uopšte nije važno. Potpuno smo fascinirani njihovim unutrašnjim životom i jako smo radoznali da saznamo šta oni rade i o čemu razmišljaju kad nismo s njima.“

O LIKOVIMA

Maks (Marko Marković)
Zšuškani mešanac terijera, Maks mora da skupi hrabrost da bi mogao da nađe put do kuće.

Djuk (Milan Čučilović)
Ogromni pufnasti mešanac koja je Kejt spasila iz kafilerije, Djuk će postati deo Maksove i Kejtine porodice, svidelo se to Maksu ili ne.

Grudvica (Danijel Sič)
Neodoljivi i poremećeni zeka koji okuplja armiju „Napuštene životinje“ , Grudvica je neverovatno sladak i neverovatno lud.

Kejti (Ivana Knežević)
Maksova posvećena vlasnica, spasava svet, psa po psa.

Tiberije (Bojan Lazarov)
Usamljeni crvenorepi soko, Tiberije je oštra uma i još oštrijih kandži.

Deka (Milan Antonić)
Stari baset, Deka poznaje grad kao sopstvenu naboranu šapu.

Mel (Ivan Tomić)
Optimistični pag koji se lako uzbudi, Mel u sebi krije pravog zavodnika, a spolja se vidimo samo budalastog paga.

Badi (Bane Jevtić)
Sarkastični jazavičar, Badi uvek prvi stigne i poslednji odlazi.

Kloi (Jelena Stojiljković)
Debelu mačku Kloi smete da uznemiravate samo ako imate hranu.

Divna (Milena Živanović)
Naivna, ali hrabra pomeranka koja je 50% pufna, 110% hrabra, Divna je Maksova tajna obožavateljka.

Norman (Slaven Došlo)
Zaboravno zamorče, Norman ima mozak veličine graška i želi da koristi samo jednu polovinu.

Malena
Neustrašiva papagaj tigrica, sposobna i vešta

Leonard
Uobražena pudla, Leonard je ljubimac iz fensi apartmana sa sklonošću prema hard roku.

Tatu
Mini prase koje su koristili za vežbu u salonu za tetovažu, sve dok za njega nije ponestalo mesta.

Kidač
Ne laje, samo ujeda.

Krokodil
Grudvicin siledžija.

Bradati zmaj
Hladnokrvan. Doslovce.

Oficijelni sajt: The Secret Life of Pets (2016)
Premijera: 4. avgust 2016. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.