U trendu

Tangi

Žanr: komedija
Trajanje: 108 min.

Glavne uloge:Sabine Azema, Andro Dussolier, Eric Berger, Helene Duc
Scenario:Laurent Chouchan, Etienne Chatillez
Producent:Charles Gassot-Telema
Režija:Etienne Chatillez

SINOPSIS

Tangi Gets je sin jedinac koji sa 28 godina i dalje živi sa roditeljima i namerava da ostane sa njima još godinu-dve. Njemu je neverovatno udobno i ne mora da vodi računa ni o čemu. Osim toga, kraj njega su dve osobe koje najviše voli. Osećanje komfora definitivno nije obostrano.

Planirajući akciju bežanja iz kuće, roditelji nailaze na idealno rešenje – da pošalju Tangija u Kinu. Naime, Tangi se specijalizovao u oblasti tradicionalne kineske misli, te se sa svim problemima suočava sa neverovatnim mirom, na kom bi mu pozavideo i stogodišnji mudrac. Jednostrani rat plamti sve dok Tangi ne tuži roditelje i dobije slučaj. Ipak, on odlazi na dugo putovanje u Peking, a roditelji se suočavaju sa novim problemima.

NAGRADE

Andro Dussolier, koji tumači lik Tangijevog oca, nominovan je za ovogodišnju francusku filmsku nagradu Cezar za najbolju mušku ulogu, a Eric Berger, koji tumači Tangija, nominovan je takođe za nagradu Cezar, u kategoriji najboljeg mladog glumca. U Francuskoj je film videlo fantastičnih 3,5 miliona gledalaca.

ETIENNE CHATILLEZ – reditelj/scenarista

Etienne Chatillez uvek je znao da odabere pravu temu i prikaže srž i žustrinu likova. Poznat po temama koje govore o suštini duha vremena, ovog puta odabrao je temu koja ne može biti aktuelnija: razvlačenje studija koje za posledicu ima – „uvaljivanje“ roditeljima. Ipak, i u ovom filmu, kao i u ostalim njegovim ostvarenjima, roditelji su ti koji nisu u pravu.

Oficijelni sajt:

  • Tanguy

    Premijera: 7. jul 2002. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.