U trendu

Tor: Ragnarok 3D

Žanr: akciona avantura, 3D
Trajanje: 130 min

Glavne uloge:
Kris Hemsvort (Chris Hemsworth), Tom Hidlston (Tom Hiddleston), Kejt Blančet (Cate Blanchett), Idris Elba, Džef Goldblum (Jeff Goldblum), Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo, Entoni Hopkins (Anthony Hopkins)
Scenario:
Eric Pearson, Craig Kyle, Christopher Yost, Stan Lee, Larry Lieber, Jack Kirby
Režija:
Taika Waititi

SINOPSIS

U Marvelovom filmu „Tor – Ragnarok“, Tor je zarobljen s druge strane svemira bez svog moćnog malja i nalazi se u trci s vremenom da se vrati u Asgard i zaustavi Ragnarok – uništenje njegove domovine i kraj asgardijanske civilizacije – od strane svemoćne nove pretnje, nemilosrdne Hele. Ali prvo mora da preživi gladijatorsko takmičenje koje će ga suočiti s bivšim saveznikom i kolegom Osvetnikom – neverovatnim Hulkom.

O FILMU

Iz studija „Marvel“ stiže nam „Tor – Ragnarok“, uzbudljiva nova avantura boga groma, koja obiluje akcijom, humorom, dramom i spektaklom.

Kris Hemsvort vraća se u naslovnoj ulozi heroja Asgarda čije je glavno oružje dobro prepoznatljivi malj. Pridružuju mu se Tom Hidlston kao Torov usvojeni brat Loki, Kejt Blančet kao zločesta Hela; Idris Elba kao vojnik Asgarda: Himdal; Džef Goldblum kao ekscentrični diktator, vladar Sakaara, Tesa Tompson kao žestoka ratnica: Valkire; Karl Urban, Mark Rufalo, tumačeći ponovo ulogu Halka nakon filmova „Osvetnici“ i „Osvetnici – Era Altrona“ i Entoni Hopkins ponovo igrajući Odina, kralja Asgarda.

„Tor – Ragnarok“ je treći nastavak Marvelove akcione avanture o nordijskom super heroju, režiju potpisuje reditelj nominovan za Oskara Taika Vaititi, a scenario su pisali Erik Pirson, Kreg Kajl i Kristofer Jost. Sada već legendarni dvojac Sten Li i Džek Kirbi je 1962. godine predstavio „The Mighty Thor“ čitaocima Marvel stripova, započevši novu eru akcione – avanture u kojoj je glavni lik nordijski bog sa maljem, koji je debitovao u antologiji delom “Journey Into Mystery” #83, u avgustu iste godine.

Najnoviji naslov u svetu Marvelovih filmova iz franšize o Toru, “Tor – Ragnarok” nastavlja niz hronika o epskim avanturama, pre koje su prve dve napravile veliki uspeh: “Tor” iz 2011. i “Tor – Mračni Svet” koji su zajedno zaradili preko 1.2 milijarde dolara širom sveta.

Autorska ekipa je htela da uz treću avanturu o Toru napravi nešto potpuno drugačije od filma “Tor – Mračni Svet”, ubacivši nove likove, nove negativce i nove lokacije. Oni žele da dokažu publici da franšiza može da se menja.

Jedan od scenarista, Erik Pirson je potražio inspiraciju u dva Marvelova stripa – “Thor: God of Thunder” (2012) i “Planet Hulk“ (2006 – 2007). “U stripu “God of Thunder” postoji lik po imenu Gor koji ima za cilj da pobije sve bogove. Gorove moći smo pridodali boginji Heli u filmu “Tor – Ragnarok”. U drugom serijalu koji je služio kao inspiracija, “Planet Hulk”, Halk je zarobljen na planeti Sakar i prinuđen je da bude gladijator. Iskoristili smo ove elemente takođe u novom filmu o Toru”, kaže scenarista Erik Pirson.

Tor će sebe zateći u veoma ozbiljnoj situaciji. Princ Asgarda zatočen je na drugoj strani univerzuma bez svog moćnog malja, baš u trenutku kada je najpotrebniji svom Asgardu. Dok je njegovo kraljevstvo u rasulu, Torova jedina nada je da ponovo pronađe borca u sebi i proba da spreči Ragnarok – propast svega.

Sumirajući šta želi da publika iskusi gledajući film “Tor – Ragnarok”, reditelj Taika Vaititi naglašava: “Želim da ovaj film bude fantastična, kosmička avantura uz koju će se publika zabaviti ali i pronaći i shvatiti emotivnu poruku filma. Publika želi da bude deo ovog putovanja i da proživi film u potpunosti, zato ćemo im to i pružiti.

Oficijelni sajt:Thor: Ragnarok (2017)

Premijera: 2. novembar 2017. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar