U trendu

Tri musketara 3D

Žanr: avantura, akcija, romansa, 3D
Trajanje: 110 min.
Zemlja porekla: Nemačka, Francuska, Velika Britanija, SAD

Glavne uloge: Logan Lerman (Logan Lerman), Mila Jovović, Orlando Blum (Orlando Blum), Metju Makfadjen (Matthew Macfadyen), Roj Stivenson (Ray Stevenson), Til Švajger (Til Schweiger), Mads Mikelsen (Mads Mikkelsen), Kristof Volc (Christoph Waltz)
Scenario: Aleks Litvak (Alex Litvak), Endru Dejvis (Andrew Davies), Aleksandar Dima (Alexandre Dumas) – roman
Režija: Pol Andersen (Pol V. S. Anderson)

SINOPSIS
D’Artanjan, mladić usijane glave, udružuje se sa tri vragolasta musketara – Aramisom, Portosom i Atosom. Zajedno, oni moraju da zaustave zlog kardinala Rišeljea i uđu u okršaj s dvostrukim agentom, fatalnom gospom De Vinter, i njenim nalogodavcem Bakingemom, kako bi sprečili pad francuske krune i rat koji preti celom kontinentu.
O FILMU
Akciono-avanturistički film "Tri musketara" je reinterpretacija čuvenog romana istog naslova Aleksandra Dime oca kroz kameru reditelja Pola V.S. Andersona. "Tri musketara" donosi priču o avanturi trojice kraljevih musketara: Aramisa, Portosa i Atosa i novajlije D’Artanjana, mladog Gaskonjca. Film prikazuje avanture mladog musketara D’Artanjana i njegovih prijatelja u periodu od 1625. do 1628. Oni su umešani u intrige kralja Luja XIII, njegovog moćnog savetnika, kardinala Rišeljea, grofa od Bakingema i događaje u tvrđavi La Rošel. U intrigu se upliću i misteriozna gospa De Vinter i Rišeljeova desna ruka, vojvoda od Rošfora.
Musketari Atos (Makfadjen), Aramis (Luk Evans) i Portos (Rej Stivenson) zajedno sa gospom De Vinter (Mila Jovović) planiraju provalu u tajnu sobu grobnice Leonarda da Vinčija u Veneciji da bi pronašli misteriozni projekat. Međutim, gospa će prevariti svoje partnere i prodati projekat grofu od Bakingema (Orlando Blum) i pobeći, ostavljajući musketare praznih ruku.
Godinu dana kasnije, D’Artanjan (Logan Lerman) kreće na putovanje iz Gaskonje u Pariz kako bi postao musketar, što je i njegov otac nekada bio. Usput ulazi u borbu s vojvodom od Rošvora (Mads Mikelsen), jer ga je ovaj uvredio; iz te borbe jedva izlazi nepovređen uz gospinu pomoć. Kada konačno stigne u Pariz, započinje bitku i s musketarima bez značajnih razloga, ne znajući ko su oni zaista. Pre nego što borba izbije, okružuju ih ljudi kardinala Rišeljea (Kristof Volc), i tu nastaje novo prijateljstvo.
Britanski bend "Take That" objavio je numeru za ovaj film – "When We Were Young".
Oficijelni sajt

Premijera: 19. oktobar 2011. godine u Domu sindikata

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.