U trendu

Ubistvo svetog jelena (video)

Žanr: drama, horor, misterija
Trajanje: 121 min

Glavne uloge:
Nikol Kidman (Nicole Kidman), Ališa Silverstoun (Alicia Silverstone), Kolin Farel (Colin Farrell)
Scenario:
Jorgos Lantimos (Yorgos Lanthimos), Efthymis Filippou
Režija:
Jorgos Lantimos (Yorgos Lanthimos)

SINOPSIS

Film nam donosi priču o harizmatičnom hirurgu Stivenu Marfiju, čiji život potpuno menja poznanstvo sa jednim tinejdžerom. Marfi je cenjeni kardiolog koji naizgled ima savršenu suprugu, porodicu i život. Međutim, nešto je kod njega čudno: najbolji prijatelj mu je tinejdžer kom kupuje neobično skupe darove, govori čudno, a između njega i supruge osećaju se suptilne tenzije.

O FILMU

Nikol Kidman i Kolin Farel igraju u novom filmu Jorgosa Lantimosa „Ubistvo svetog jelena“. Novi psihološki triler majstora crne komedije premijerno je prikazan na Festivalu u Kanu, kada je dobio nagradu za scenario, koji je Lantimos i ovaj put napisao zajedno sa Eftimisom Filipuom. Zbog sjajne glumačke postave i neobične radnje, ovaj film spada u najočekivanije filmove ove jeseni.

Grčki reditelj je svetsku slavu stekao filmom „Jastog“ („The Lobster“), distopijskom crnom komedijom sa Kolinom Farelom u glavnoj ulozi koja je donela mnogo originalnosti i svežine, i s pravom pokupila nagradu kanskog žirija. Kritičari su film „Ubistvo svetog jelena“ ocenili kao „surovu osvetničku sagu“ i „vrhunac psihološkog horora“.

Lantimos je reditelj koji je poznat po vrlo prepoznatljivom stilu režije, ali i po kontinuiranom radu: „U jednom trenutku sam shvatio da bih radije snimao manje filmove koje mogu da kontrolišem nego mnogo veće filmove u kojima nisam u mogućnosti da ispratim svoju viziju.“ Lantimos je poznat po tome da uvek sa određenom dozom predostrožnosti ide na razgovore sa glumcima koji bi potencijalno mogli da postanu deo njegovih filmova. Tako je bilo i sa Nikol Kidman, sa kojom prvo nije uspeo da ostvari saradnju na filmu „Jastog“, ali su održavali kontakte, zato što je prema njegovom mišljenju Nikol „uradila domaći zadatak“ i prošla test. „Nikol traži filmske stvaraoce nakon što se upozna sa njihovim radom, jer tada zna da sigurno hoće da radi sa njima, izjavio je Lantimos i dodao: „Mi smo znali da se dopadamo jedno drugome. Očigledno je bilo da se ona meni svidela. Takve stvari se brzo saznaju.“

Oficijelni sajt: The Killing of a Sacred Deer (2017)

Premijera: 16. novembar 2017. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.