Vuci me u pakao

Žanr: horor, triler
Trajanje: 99 min.
Premisa: Kristin Braun ima dobar posao, divnog dečka i svetlu budućnost. Ali, za tri dana ona ide u pakao!

Glavne uloge: Alison Loman (Alison Lohman), Džastin Long (Justin Long), Lorna Rejver (Lorna Raver), Dilip Rao (Dileep Rao), Dejvid Pejmer (David Paymer), Adrijana Baraca (Adriana Barraza), Bojana Novaković

Scenario: Ivan Rejmi (Ivan Raimi), Sem Rejmi (Sam Raimi)
Režija: Sem Rejmi (Sam Raimi)

SINOPSIS
Priča govori o Kristin Braun, ambicioznoj bankarskoj službenici iz Los Anđelesa, sa šarmantnim dečkom, profesorom Klejom Daltonom. Život se odvija uobičajenim tokom sve dok se u banci ne pojavi tajanstvena gospođa Ganuš, moleći za produženje bankarskog kredita. Treba li Kristin da sledi vlastiti instinkt i učinini starici uslugu? Ili treba da joj odbije produženje kredita kako bi impresionirala svoga šefa, gospodina Džeksa, i tako se približi stepenicu više ka unapređenju? Kristin odabere drugo, ostavljajući gospođu Ganuš bez doma.
Za osvetu, starica baca kletvu Lamie na Kristin, pretvarajući njen život u živu noćnu moru. Progonjena zlim duhom, Kristin ne nailazi ni na razumevanje svog skeptičnog dečka. Stoga pomoć potraži kod vidovnjaka Rama Jasa kako bi svoju dušu spasla od večnog prokletstva. Da bi spasao rastrojenu Kristin, vidovnjak je upućuje na divlji tretman kako bi poništio kletvu, te je dovodi jedinoj osobi koja joj može pomoći – vidovnjakinji Šaun San Deni. Kako se sile zla obrušavaju na nju, Kristin mora da se suoči s nezamislivim: koliko daleko je spremna da ode da bi se rešila kletve?
O REŽISERU
Sem Rejmi (reditelj, scenarista)
Režirao je trilere "Dar" s Kejt Blanšet i "Jednostavan plan", kao i film "Za ljubav igre" s Kevinom Kostnerom i Keli Preston. Poznat po svom imaginativnom stilu, bogatim likovima i otkačenom humoru, Rejmi je napisao i režirao kultni film "The Evil Dead", za kojim je usledio jednako impresivan nastavak. Potom je dokazao svoje umeće u žanru fantastičnog trilera – napisao je i režirao film "Čovek tame" s Lijamom Nisonom i Franses Mekdormand, a za njim je usledio film "Armija mraka" s Brusom Kembelom. Režirao je i vestern "Brzi i mrtvi", u kojem su glumili Leonardo di Kaprio, Šeron Stoun, Rasel Krou i Džin Hekmen. Ipak, najveću slavu i uspeh postigao je serijalom "Spajdermen".
Malo je poznato da Rejmi početak svoje rediteljske karijere duguje upravo horor filmovima poput: "It’s Murder!" (1977), "Clockwork" (1978), "Within the Woods" (1978), "Army of Darkness" (1992) i, naravno, "The Evil Dead" (1981) i "Evil Dead II" (1987).
Oficijelni sajt

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.