U trendu

When you’re strange

Žanr: dokumentarni
Trajanje: 90 min.

Narator: Džoni Dep (Johhny Depp)
Scenario: Tom Disilo (Tom DiCillo)
Režija: Tom Disilo (Tom DiCillo

SINOPSIS
Film s intimnom perspektivom otkriva kreativnu hemiju koja se stvorila u odnosu između bubnjara Džona Densmora, gitariste Robija Krigera, klavijaturiste Reja Manzareka i pevača Džima Morisona – četiri briljantna umetnika koji su grupu "The Doors" učinili jednim od najpoznatijih i najuticajnijih rok bendova. Koristeći video materijal snimljen između 1965. godine, kada je bend počinjao, do smrti Džona Morisona 1971. godine, ovaj film prati grupu "The Doors" od njenog nastanka u hodnicima filmske škole kalifornijskog univerziteta (UCLA), na kom su se sreli Manzarek i Morison, sve do pozornica rasprodatih stadiona.
O FILMU
Film otkriva istorijske i prethodno neobjavljene snimke slavnog rok kvarteta i pruža uvid u revolucionarni uticaj muzike i nasleđa benda "The Doors". Režirao ga je nagrađivani reditelj i scenarista Tom Disilo ("Johnny Suede", "Living in Oblivion"), a narator je Džoni Dep.
O svom učešću u ovom filmu Džoni Dep kaže: "Gledajući opčinjavajuće, do sada neobjavljene snimke Džima, Džona, Reja i Robija, osećao sam se kao da kroz njihove oči mogu da proživim sve što i oni. Kao rokenrol dokumentarac i dokumentarac uopšte, ovaj film je najbolji što može biti. Čast mi je što sam učestvovao. Ponosan sam na ovaj film koliko i na sve ostalo što sam uradio".
Oficijelni sajt

Premijera: 29. jul 2010. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.