U trendu

Zamak

Žanr: Akcioni
Trajanje: 131 min

Glavne uloge:Robert Redford („Sting“), James Gandolfini („Perdita Durango“), Mark Ruffalo („54“), Clifton Collins („Traffic“)
Scenario:David Scarpa
Producent:Robert Lawrence
Režija:Rod Lurie („The Contender“)

SINOPSIS

Zamak – neobično mesto za završetak briljantne karijere generala sa tri zvezde, Irvina (Robert Redford). Generalu Irvinu je na vojnom sudu oduzet čin i osuđen je na odsluženje kazne u vojnom zatvoru pod najjačim obezbeđenjem. Ovim zatvorom upravlja „gvozdena ruka“ pukovnika Vintera (Džejms Gandolfini). Iako u početku Vinter oseća veliko poštovanje prema nekada legendarnom generalu, veoma brzo ovo poštovanje prerasta u otpor i neskriveno neprijateljstvo. Uzrok ove promene je Irvinovo neprihvatanje načina na koji Vinter upravlja zatvorom.

Pokušavajući na svaki način da slomi Irvina, Vinter ga čini još odlučnijim, pri čemu i ostali zatvorenici sve više podržavaju bivšeg generala. Irvinova misija se sastoji u tome da uklone Vintera… Ljudima zatvorenim u zamku rečeno je da više nisu vojnici, ali oni će dokazati da su još uvek sposobni za ratovanje.

ROD LURI – reditelj

Rođen 1962. godine u Izraelu. Bivši filmski kritičar Radija KABC iz Los Anđelesa. Rediteljsku karijeru započeo filmom „4 Second Delay“ (1998). Slede ostvarenja: „Deterrence“ (1999), „The Contender“ (2000), „The Last Castle“ (2001) i „Clink Inc.“ (2001).

ROBERT REDFORD (general Irvin)

Podjednako uspešan i kao glumac i kao reditelj, ovenčan slavom i brojnim nagradama, Robert Redford je započeo karijeru kao „samo još jedan plavokosi momak iz Kalifornije“. Zaista, u vreme njegovih prvih uloga, plavokosi, lepi i sportski građeni tipovi su lako dolazili do uloga, ali i još lakše i brže nestajali iz vidokruga reditelja i producenata. Sudbina Roberta Redforda nije bila takva – pored plave kose i šarma, imao je i talenat i inteligenciju. Karijeru je započeo u televizijskim serijama: jedna od prvih uloga je bila u „Zoni sumraka“, posle čega slede ostvarenja u epizodama serija „Alfred Hitchcock presents“, „Maverick“, „Naked City“, „Route 66″…

Njegov je talenat prepoznat na samom početku karijere, u mnogobrojnim laskavim kritikama, posle kojih slede nominacije za ostvarene uloge. Početkom šezdesetih uspešan je u više predstava na Brodveju, i paralelno započinje filmsku karijeru, koja će mu doneti i najviša priznanja: Oskar za najbolju mušku ulogu u filmu „Sting“ („Žaoka“, 1973) i Oskar i Zlatni globus za režiju filma „Ordinary People“ („Obični ljudi“, 1980). Ostaće upamćen po ulogama u filmovima „Butch Cassidy and the Sundance Kid“, „The Great Gatsby“, „Three Days of the Condor“, „Brubaker“, „Out of Africa“, „All the President’s Men“, kao i po režijama ostvarenja „A River Runs Through It“ (nominacija za Zlatni globus za režiju), „Quiz Show“ (nominacije za Oskar za najbolji film i režiju i nominacija za Zlatni globus), „The Horse Whisperer“ (nominacija za Zlatni globus za režiju).

DŽEJMS GANDOLFINI (pukovnik Vinter)

Često u ulozi grubijana i nasilnika, ovaj je glumac zabeležio značajna ostvarenja u filmovima „True Romance“ (1993), „Angie“ (1994), „Get Shorty“ (1995), „Night Falls on Manhattan“ (1997), „Perdita Durango“ (1997), „The Mighty“ (1998), kao i u TV seriji „The Sopranos“.

Oficijelni sajt:

  • Thelastcastle.com

    Premijera: FEST 2002, a od 11. februara 2002. godine u redovnom bioskopskom repertoaru

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.