U trendu

Zatvoreno ostrvo

Žanr: krimi, drama, misterija, triler
Trajanje: 138 min.
Zemlja porekla: SAD, 2009

Glavne uloge:Leonardo di Kaprio (Leonardo DiCaprio), Mark Rafalo (Mark Ruffalo), Ben Kingsli (Ben Kingsley), Maks fon Sidov (Max Von Sydow), Mišel Vilijams (Michelle Williams), Emili Mortimer (Emily Mortimer), Patriša Klarkson (Patricia Clarkson), Džeki Erl Hejli (Jackie Earle Haley)

Scenario:Laeta Kalogridis (Laeta Kalogridis), Denis Lehan (Dennis Lehane) – knjiga
Režija:Martin Skorseze (Martin Scorsese)

SINOPSIS
Od oskarovca Martina Skorsezea dolazi film "Zatvoreno ostrvo", priča o dva američka šerifa, Tediju Denijelsu i Čaku Olu, koji su pozvani na udaljeno i pusto ostrvo kod obale Masačusetsa da istraže misteriozni nestanak žene ubice. Ona je nestala iz bolnice za lečenje duševno obolelih kriminalaca, nalik na tvrđavu.
O REŽISERU
Martin Skorseze (reditelj)
Martin Markantonio Lučano Skorseze (rođen 17. novembra 1942.) američki je reditelj, scenarista, producent, glumac i istoričar filma. Osnivač je Svetske fondacije za film, dobitnik AFI nagrade za životno delo za doprinos kinematografiji, a dobitnik je i nagrada Oskar, Zlatni globus, BAFTA i Nagrade udruženja reditelja. Skorseze je predsednik Filmske fondacije, neprofitne organizacije koja se bavi očuvanjem filma i prevencijom propadanja filmskih kopija.
U svojim filmovima bavio se temama poput italijansko-američkog identiteta, rimokatoličkog shvatanja krivice i iskupljenja, mačizma i nasilja. Smatra se jednim od najznačajnijih i najuticajnijih američkih reditelja, a režirao je znamenite filmove poput "Taksiste", "Razjarenog bika" i "Dobrih momaka". U svima njima sarađivao je s glumcem Robertom de Nirom. Dobio je Oskara za najboljeg reditelja i za najbolji film "Dvostruka igra".

Premijera: FEST

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.