U trendu

ZG-80 (video)

Žanr: komedija
Trajanje: 90 min
Zemlja porekla: Hrvatska 2016

Glavne uloge: Rene Bitorajac, Filip Detelić, Marko Janketić, Miloš Timotijević, Nikola Rakočević, Danica Maksimović, Mladen Andrejević, Vesna Čipčić
Scenario: Ivo Belanović, Robert Cukina, Igor Šeregi
Režija: Igor Šeregi

SINOPSIS

Film nas vodi u poslednje mesece predratne Jugoslavije i priča o poslednjem organizovanom navijačkom gostovanju u Beogradu. Grupa navijača „Bad Blue Boys“ dolazi na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena Zvezda gde ih očekuju tadašnji najveći rivali – Delije. Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda.

O FILMU

Dokumetražni prvenac Igora Šeregija zapravo je komedija „ZG80″, koja na humorističan način priča o navijačkoj subkulturi, o društvu i problemima koji su okupirali omladinu u predratnoj Jugoslaviji. Sniman je prema scenariju Ive Balenovića, scenariste filma „Metastaza“ i Roberta Cukine, koji je u scenario uveo stvarne događaje i likove iz perioda kada je nastajala navijačka grupa „Bad Blue Boys“.

Iako nije tipično za eks-JU kinematografiju da se snimaju nastavci, sedam godina nakon „Metastaza“ reditelja Branka Šmita, na bioskopsko platno dolazi prednastavak pod nazivom „ZG-80″. Međutim, žanrovski i radnjom filmovi se uopšte ne vezuju jedan za drugi, što znači da gledaoci neopterećeno mogu da gledaju film bez obzira na to da li su gledali „Metastazu“.

Sjajnu glumačku postavu čine Rene Bitorajac, Marko Janketić, Miloš Timotijević, Danica Maksimović, Nikola Rakočević, Mladen Andrejević, Sofija Rajović i mnogi drugi.

Oficijelni sajt: Zg80 (2016)

Premijera: 27. oktobar 2016. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar