Zona Zamfirova – drugi deo (video)

Žanr: drama, komedija
Trajanje: 91 min

Glavne uloge: Brankica Sebastijanović, Milan Vasić, Ljiljana Stjepanović, Ljiljana Dragutinović, Tanja Bošković, Milan Lane Gutović, Ivan Bekjarev, Goran Jevtić, Nela Mihajlović, Branko Đurić, Dragan Vujić Vujke, Miki Krstović, Jugoslava Drašković, Milan Kalinić, Nikola Ristanovski
Scenario: Ivana Mitić, Miroslav Mitić, Dušica Milanović Marika (knjiga „Zona Zamfirova, šta je bilo posle“)
Režija: Jug Radivojević

SINOPSIS

Skoro 15 godina nakon što je ekranizovana ova velika ljubavna saga, stiže priča o tome šta se dogodilo u braku čuvenog para dve godine nakon venčanja. Glavni protagonisti i njihova borba da sačuvaju brak i dalje su smešteni između 1905. i 1908. godine, gde je kroz omiljenu ljubavnu priču dočarana lepota Srbije u tom periodu, ali i problemi sa kojima se suočavaju mladi bračni parovi.

O FILMU

Petnaest godina nakon što je ekranizovana ljubavna priča Stevana Sremca o Zoni i Manetu, scenaristi Ivana i Miroslav Mitić napisali su priču “Zona Zamfirova – drugi deo” o životu u braku čuvenog para dve godine nakon venčanja.

U nastavku njihovu ljubavnu sagu dočaraće Brankica Sebastijanović kao Zone i Milan Vasić kao Mane, a režiju potpisuje Jug Radovojević.

Glavni protagonisti i njihova borba da sačuvaju brak, smešteni su u period između 1905. i 1908. godine, a producent filma Miroslav Mitić, koji je zaslužan i za prvi film “Zona Zamfirova”, ističe kako je kroz omiljenu ljubavnu priču dočarana lepota naše zemlje u tom periodu, ali i problemi sa kojima se suočavaju mladi bračni parovi. – Obuhvatili smo nekoliko krucijalnih porodičnih problema koji jednako tište mlade ljude i tad i sad. Uveren sam da će film na najlepši način promovisati porodicu i naše društvo – naglašava Mitić čija je producentska kuća, zajedno sa “Pink international”, snimila nastavak najgledanijeg domaćeg filma.

Glumac Milan Vasić kaže kako mu se čini da je uloga Maneta pisana upravo za njega. – U filmu imamo tragediju, dramu, komediju, akciju i srećan kraj, sve što je potrebno za pravi, veliki film. U filmu glume zvezde domaćeg glumišta: Ljiljana Stjepanović, Ljiljana Dragutinović, Tanja Bošković, Milan Lane Gutović, Ivan Bekjarev, Goran Jevtić, Nela Mihajlović, Branko Đurić, Dragan Vujić Vujke, Miki Krstović, Jugoslava Drašković, Milan Kalinić, kao i gost iz Makedonije glumac Nikola Ristanovski koji tumači Hadži Zamfira. Scenografiju potpisuje Sale Denić, kostimograf je Jelena Stokuća, direktor fotografije Dimitrije Joković, a kompozitor Aleksandar Sale Sedlar.

Oficijelni sajt:

Zona Zamfirova – drugi deo (2017)

Premijera: 24. januar 2017. godine u centru „Sava“ u 20.30 časova

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.