U trendu

64. venecijanski filmski festival

Juče smo vam približili radnje nekih filmova u zvaničnoj konkurenciji Venecijanskog filmskog festivala, a danas vam ukratko donosimo informacije o ostalim filmovima iz takmičarskog programa.
„In the Valley of Elah“ je drama Oskarom nagrađenog reditelja Pola Hegisa (Paul Haggis). Pored Tomija Li Džounsa (Tommy Lee Jones), u filmu glume i Suzan Sarandon (Susan Sarandon), Šarliz Teron (Charlize Theron), Džejson Patrik (Jason Patric), Džejms Franko (James Franco) i dr. Radnja govori o ratnom veteranu (Džouns) koji sa svojom suprugom (Sarandon) kreće u potragu za njihovim sinom, vojnikom koji se nedavno vratio iz Iraka, ali je zatim misteriozno nestao. Šarliz Teron glumi detektivku koja im pomaže u istrazi.
Na festivalu će se predstaviti i film „Majkl Klejton“ („Michael Clayton“) reditelja Tonija Gilroja (Tony Gilroy). Glavne uloge tumače Džordž Kluni (George Clooney), Tom Vilkinson (Tom Wilkinson), Tilda Svinton (Tilda Swinton), Sidni Polak (Sydney Pollack) i Pamela Grej (Pamela Gray). Majkl Klejton (Kluni) je bivši tužilac koji sada sređuje unutrašnje probleme u jednoj od najvećih advokatskih firmi u Njujorku. Klejton vodi računa o tome da prljavi poslovi koje obavlja jedan od vlasnika firme, Marti Bah (Polak), ne isplivaju na videlo.
Američka kinematografija predstavljena je i filmom „Redacted“ Brajana de Palme (Brian De Palma).
Sutra čitajte više o filmovima u zvaničnoj konkurenciji festivala.
Koristan link
La Biennale di Venezia

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar