Akcioni triler „Putnik“ od sutra u bioskopima

Akcioni triler „Putnik“ (The Commuter) reditelja Haume Koleta – Sere, u kome glavnu ulogu igra Lijam Nison, stiže sutra u srpske bioskope, najavio je distributer „Taramaunt“.

„Putnik“ je, kako ističe distributer, napeti i uzbudljivi triler koji govori o čoveku koji je primoran da se bavi kriminalnim radnjama, jednog naizgled običnog dana, po povratku kući sa posla.

Nakon globalnog uspeha filmova „Bezimeni“ (Unknown), „Non – Stop“ (Non – Stop) i „Jurnjava cele noći“ (Run all night), Nison i reditelj Haume Kolet – Sera sarađuju četvrti put.

Nison se vraća na veliko platno u priči o čoveku koji grozničavo pokušava da spreči veliku katastrofu koja može da se desi u međugradskom vozu.

Film postavlja pitanje šta bi svaki pojedinac uradio ako bi mu potpuni stranac predložio da uradi nešto naizgled nebitno za ogromnu finansijsku nadoknadu.

Reditelj je istakao da je ovo film o filozofskom pogledu na izbor u kome čovek od šezdesetak godina, koji upravo dobija otkaz, bez ušteđevine i u kreditima, mora da se suoči sa opcijama koje mu se nude.

„Da li će misliti samo na sebe ili će uzeti u obzir moralne posledice, to je pitanje koje će postaviti svako ko bude gledao film“, rekao je Kolet – Sera.

Priča sa kojom može da se poistoveti skoro svaki čovek, upravo je ono što se najviše dopalo i glavnom glumcu.

„Radnja filma se maltene odigrava u našoj svakodnevici. Glavni protagonista ubrzo shvata u šta je umešan i trudi se da otkrije osobu koja je ključ ove zavere. Opasnost se vremenom povećava i film postaje izuzetno ubrzani psihološki triler, u rangu sa Hičkokovim filmovima “Nepoznati iz Nord ekspresa“ (Strangers on a Train) i “Sever – severozapad“ (North by Northwest), kaže Nison.

On igra Majkla MekKolija, menadžera u kompaniji za osiguranje, koji se suočava sa finansijskim problemima – sin se sprema da krene na fakultet, dok njegova žena ne shvata kako porodica izdržava sa trenutnim primanjima.

Jednog dana, Majklova situacija iznenada postaje mnogo gora jer dobija otkaz na poslu, ali dok se bude vraćao kući putnica, koja će sesti naspram njega, predstaviće se kao Džoana i ponudiće mu da pronađe putnika koji ne pripada tom vozu i zauzvrat mu nudi primamljivu nagradu.

Lak posao na prvi pogled, ali i nije ako ste bivši policajac sa snažnim moralnim načelima.

Majkl ipak pristaje da pronađe „osumnjičenog“ putnika u vozu, koristeći svoju sposobnost da otkrije svačiji identitet, ali ubrzo shvata da se nalazi usred smrtonosne zavere koja može da izazove smrt svih putnika u vozu i da je on jedina osoba koja to može da spreči.

Džoanu igra Vera Farmiga koja je sarađivala sa Kolet – Serom na filmu “Siroče” (Orphan), dok Patrik Vilson tumači Marfija, Majklovog bivšeg kolegu iz policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.