Al Paćino

Alfredo Džejms Paćino (Alfredo James Pacino) rođen je 25. aprila 1940. godine u Njujorku. Njegov otac napustio je porodicu još dok je Al bio dete. Već u najranijem detinjstvu, voleo je Al da prisustvuje predstavama i projekcijama filmova. Na Menhetnu su ga smatrali jednim od najemotivnijih posetilaca.

Al Paćino je najpoznatiji kao glumac, ali, pored glumačke, izgradio je i veoma uspešnu producentsku i režisersku karijeru. Kao tinejdžer, radio je različite poslove u pozorištima i studijima, od portirskih poslova do posla nadzornika studija i zgrada. Ipak, stalno je tražio kreativnije poslove u kojima bi mogao da pokaže glumački talenat.

Sa 17 godina počeo je da dobija manje uloge u pozorišnim predstavama. Veoma je voleo svoj posao i pohađao je nekoliko glumačkih škola u to vreme. Veoma brzo dobio je i ozbiljnije uloge u različitim pozorišnim kućama. Tokom šezdesetih godina, dobio je puno nagrada za pozorišne uloge i postao najperspektivniji glumac na Brodveju.

Prve filmove snimio je početkom sedamdesetih godina. Reditelj Kopola bio je oduševljen njegovim nastupima i ponudio mu je ulogu u legendarnom filmu „Kum“. Mnogi su bili skeptici, budući da je tada nepoznati Paćino došao umesto Džeka Nikolsona, ali Paćinov talenat pokazao se u ovom filmu u svom punom sjaju. Ubrzo je snimljen i drugi deo filma, za koji je Al Paćino dobio prvog Oskara.

Usledila je serija poznatih filmova: „And Justice For All“, „Scarface“, „Sea of Love“, „Dick Tracy“, „Kum 3″… Što kao reditelj, što kao glumac, Al Paćino dobio je veliki broj prestižnih nagrada u Holivudu. Sve do danas, ostao je aktivan i kao glumac i kao režiser. Snimio je preko 30 filmova i radio sa najpoznatijim imenima Holivuda u svojoj bezmalo pedesetogodišnjoj karijeri. Poslednjih godina istakao se ulogama u filmovima „Heat“ i „Đavolji advokat“.

Al Paćino nikada se nije venčao, ali je imao duge veze sa glumicama Džil Klejberg (Jill Clayburgh), Marti Keler (Marthe Keller) i Dajanom Kiton (Diane Keaton). U dugogodišnjoj vezi sa profesorkom glume Džen Tarant (Jan Tarrant) dobio je ćerku. Danas živi u luksuznom apartmanu u Njujorku sa svojom devojkom Beverli D“Andželo (Beverly D’Angelo), sa kojom je početkom 2001. godine dobio blizance.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.