Betmen – ubedljivo najgledaniji

Najgledaniji film u američkim bioskopima protekle nedelje bio je debitant – „Betmen počinje“ („Batman Begins“). Ovaj film zaradio je blizu 50 miliona dolara tokom tri premijerna dana i ujedno uspeo da dobije fenomenalne kritike, što je malo kom ostvarenju ove godine pošlo za rukom.

Režiser Kristofer Nolan („Memento“, „Insomnija“) i scenarista Dejvid S. Gojer („Blade“) udružili su snage kako bi realizovali novu akcionu Betmenovu avanturu. Glavne uloge poverene su: Kristijanu Bejlu (Christian Bale), Majklu Kejnu (Michael Caine), Morganu Frimanu (Morgan Freeman), Kenu Vatanabeu (Ken Watanabe), Gariju Oldmanu (Gary Oldman), Silijanu Marfiju (Cillian Murphy) i Kejti Holms (Katie Holmes).

Novi početak za mračnog viteza. Priča se fokusira na početak legende i uzroke Vejnove transformacije. Kao klinac, Brus Vejn je sa užasom posmatrao kako ubijaju njegove bogate roditelje, što je ostavilo dubok trag u njegovoj svesti i u potpunosti ga usmerilo ka osveti. Međutim, mogućnost da se osveti za smrt roditelja mu je sudbinski okrutno oduzeta.

Ovaj film preispituje Betmenovo poreklo i okolnosti koje su dovele do njegovog prelaska iz Gotam Sitija u London, gde koristi svoje detektivske sposobnosti dok pokušava da uhvati zloglasnog, ali briljantnog Ala Gula. Nakon putovanja na istok, gde je pokušao da se udruži sa ovim cenjenim ali opasnim vođom kulta nindži, Brus se vraća u rodni Gotam Siti, koji je u međuvremenu preplavljen organizovanim zločinom i opasnim pojedincima koji pokušavaju da manipulišu sistemom.

U međuvremenu, Brus je nasledio i preuzeo industriju Vejnovih. Otkriće pećine ispod njegovog zamka i prototip oklopnog odela pomoći će mu da prepozna u sebi novu osobu, onu koja će udariti direktno u mozak zločinaca – postaće Betmen! U svom novom ruhu, uz pomoć policajca Džima Gordona, Betmen će se suočiti sa nekolicinom različitih negativaca, poput vođe mafije dona Falkona, uvrnutog doktora i dilera droge dr Džonatana Krejna, ljubiteljima stripova poznatog kao „The Scarecrow“ – Strašilo, i misteriozne treće osobe koja je prilično poznata Vejnu i koja čeka pravi trenutak.

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za drugi vikend juna (17-19):

  1. „Betmen počinje“ („Batman Begins“)
  2. „Mr. and Mrs. Smith“ („Gospodin i gospođa Smit“)
  3. „Madagascar“
  4. „Ratovi zvezda – epizoda III: osveta Sita“ („Star Wars Episode III: Revenge of the Sith“)
  5. „The Longest Yard“
  6. „The Adventures of Sharkboy and Lavagirl“
  7. „The Perfect Man“
  8. „Priča o bokseru“ („Cinderella Man“)
  9. „The Sisterhood of the Traveling Pants“
  10. „The Honeymooners“

Direktor distribucije filma, Felman, izjavio je odmah nakon premijere novog „Betmena“ da je film zadovoljio očekivanja, te da je studio odobrio snimanje nastavka.

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike