Bizarni život slavne pevačice – 10 godina nije izašla van kuće

Za Enju, neponovljivu keltsku popularnu muzičku zvezdu s kraja 80-ih i početka 90-ih, po svoj prilici preteruju kada kažu da je najbogatija žena u istoriji Irske i Velike Britanije. Nesporno je, međutim, da je ta žena apsolutno najuspešnija autorka s tih prostora, nakon prodatih 75 miliina primeraka albuma i zarađenih 117 miliona evra. A apsolutno je sigurno da je jedna od najmisterioznijih i najčudnijih pojava u svetskoj popularnoj muzici danas.

Ona od 1997. živi u viktorijanskom dvorcu Manderlej u okolini Dablina koji je kupila čak i relativno jeftino, za nekih 3 miliona evra. Prvi joj je komšija frontmen grupe U2 Bono Voks, ali se u poslednjih 10 godina u javnosti pojavila samo dvaput. Navodno živi okružena mačkama, kojih je, koliko je potvrđeno, u jednom trenutku imala desetak.

U poslednjih desetak godina izdala je dva albuma, i to je praktično sve za šta ona živi. Jedina pomoć u snimanju joj je anonimni stariji bračni par. Enja je, kažu, sposobna mesece da potroši na jedan jedini detalj jedne jedine pesme. Njen ujak Noel Dugan izjavio je nedavno za The Sun da živi kao kraljica ili kao pustinjak, dotle da je ni njena porodica ne viđa nešto previše. Prijatelji kažu da i nije baš energična, a ona je sama u retkim trenucima kada je davala izjave, znala da govori da je nakon snimanja tako mračno raspoložena da ne može da zamisli kakav bi to životni partner mogao da je podnosi takvu. A tek brak bi joj bila noćna mora. Zato nastavlja da živi sama. Tvrdi da joj je tako odlično, da je njena muzika sav njen svet.

Povremeno peva pesme na izmišljenim jezicima i nikada nije bila popularnija nego sad. Kada je tek počinjala samostalnu karijeru 1986. kada je imala 25 godina, niko joj nije predviđao neki poseban uspeh, prenosi Express.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.