Bred Pit

Popularni glumac rođen je 18. decembra 1963. godine u Oklahomi. Odrastao je u Springfildu (gradu u kom žive popularni Simpsonovi), u državi Misuri. Bio je najstariji od troje dece u baptističkoj porodici. Njegova interesovanja bila su prvenstveno vezana za kreiranje reklama. Studirao je žurnalistiku na Univerzitetu u Misuriju. Gluma mu je postala interesantna sredinom studija, a pri kraju studija toliko je preovladala u njemu da je odlučio da ode u Los Anđeles, kako bi izgradio glumačku karijeru. Fakultet je napustio, iako su mu samo dva ispita ostala do diplomiranja.

Svojim roditeljima rekao je da je upisao Koledž umetnosti u Pasadeni i da to želi da završi, ali je umesto toga bio vozač striptizera, kasnije frižidera, pokušavajući na svaki način da dođe do glumačke scene u Los Anđelesu. Ubrzo je sa jednim školskim drugom uspeo da učestvuje na audiciji za pozorišne uloge, ali je prošao samo on. Agent koji ga je prihvatio omogućio mu je da dobije prve uloge.

Najpre je imao sporedne uloge u poznatim serijama kao što su „Dalas“, „Dani slave“ i sl. Tokom snimanja jednog filma za NBC o problemima tinejdžera, zbližio se sa svojom partnerkom u filmu, Džulijet Luis, koja je bila devet godina mlađa od njega i tada imala samo 16 godina. To je bila prva njegova ozbiljnija ljubav, ali se neslavno završila 1993. godine, uz veliku medijsku buku. Sa Džulijet Luis snimio je još jedan film 1993. godine.

Od 1989. do 1992. prošao je put skretanja pažnje na sebe. Glumio je u nekoliko filmova srednje popularnosti. Prvi njegov uspeh, prema mišljenju kritičara, bio je film Roberta Redforda „A River Runs Through It“, u kom je igrao glavnu ulogu. Drugi veliki uspeh postigao je ulogom u filmu „Intervju sa vampirom“, gde je igrao uporedo sa Tomom Kruzom. Glumeći u još jednom relativno popularnom filmu – „Sedam“ – upoznao je Gvinet Paltrou, sa kojom je bio zajedno dve i po godine. Međutim, rastali su se sedam meseci posle veridbe, iz nepoznatih razloga.

Film „12 majmuna“ doneo mu je prvi Zlatni globus. Filmovi koji su sledili samo su povećavali njegovu popularnost: „Sedam godina na Tibetu“, „Borilački klub“, „Biti Džon Malkovič“, „Špijunska igra“… Danas važi za seks simbol Amerike, jedan je od najpoželjnijih oženjenih muškaraca na svetu i predmet je mnogobrojnih tračeva.

Od 1998. godine, viđao se sa Dženifer Aniston, zvezdom popularne serije „Prijatelji“. Par se venčao 2000. godine i danas žive u Los Anđelesu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.