Bruk Šilds

Bruk Šilds (Brooke Shields) rođena je u Njujorku 31. maja 1965. godine. Svoje prvo pojavljivanje na televiziji imala je već sa 11 meseci u jednoj reklami.

Sa 13 godina ostvarila je svoj filmski debi ulogom u filmu „Pretty Baby“. U naredne tri godine, dobila je još dve uloge u filmovima „The Blue Lagoon“ i „Endless Love“. Sve do 1988. godine, kada je diplomirala na Fakultetu glumačke umetnosti u Nju Džerziju, kritičari su njene uloge slabo ocenjivali i govorili da je ona više model nego glumica.

Njeni naredni filmovi ocenjivani su pozitivnije, ali su loše kritike koje je ranije dobijala ipak donekle kvarile njenu biografiju. Veliki uspeh u karijeri postigla je ulogom u jednoj od najpopularnijih američkih serija „Suddenly Susan“. Posle pada popularnosti ove serije, krajem 1999. godine, Bruk se vraća na filmsko platno ulogom u filmu „Crno i belo“.

Dilema povodom toga da li je Bruk Šilds više glumica ili model produbila se kada je naglo povećan broj reklama u kojima se ona pojavljuje. Ipak, njen izgled u kombinaciji sa glumačkom karijerom ostavio je, bez obzira na sve, veliki pečat u Holivudu.

Ova glumica bila je u vezi sa mnogim slavnim ličnostima – Majklom Džekson, princom Albertom od Monaka, Majklom Boltonom. Za poznatog tenisera Andrea Agasija Šildsova se udala u aprilu 1997. godine. Ovaj par se razveo posle dve godine, a 2001. godine Bruk se venčala sa scenaristom Krisom Henkijem (Chris Henchy).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.