Čak Noris: „Moja žena je teško bolesna zbog injekcija koje godišnje prime milioni ljudi“

Slomljeno. Tako se danas opisuje Džena Noris, supruga Čaka Norisa.

Ova 54-godišnjakinja pati od hroničnih bolova u nervnom sistemu i ima problema sa bubrezima, a pre četiri godine bila je sigurna da će umreti. Par je uveren da su njeni problemi započeli sa injekcijama koje je primila pre magnetske rezonancije, kojom su lekari želeli da provere njen reumatoidni artritis.

Spomenuta injekcija naziva se kontrastnim sredstvom, a reč je o boji koja poboljšava jasnoću skenera, naglašavajući pojedine organe i time olakšava radiologu da postavi dijagnozu. U Dženinom slučaju ta je boja sadržavala teški metal nazvan gadolinijum, koji ima magnetska svojstva. Tokom magnetske rezonancije, ta se hemikalija akumulira u abnormalnom tkivu, kako bi kontrast na skeneru bio veći. U njenom slučaju, umesto da joj pomognu, Džena tvrdi da su injekcije uništile njeno zdravlje pa se boji da i drugi proživljavaju isto što i ona, piše Daily Mail.

Evropska agencija za lekove preporučila je ograničavanje upotrebe nekih linearnih agenasa. Čak Noris posvetio se otkrivanju opasnosti koja se krije u tim injekcijama i brizi za svoju suprugu.

„Odrekao sam se filmske karijere kako bih se posvetio Dženi, moj ceo život vrti se oko toga da ona ostane živa. Verujem da je ovo jako bitno“, rekao je za Good Health.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.