Da li je ova fotografija dokaz da je kraljica ljuta na Megan i Harija? (foto)

Tokom tradicionalnog Božićnog obraćanja kraljice Elizabete britanskoj naciji, mnogi su primetili da sa njenog stola nedostaje fotografija princa Harija, Megan Markl i njihovog sinčića Arčija.

Na velikom stolu za kojim je sedela kraljica izložene su fotografije članova kraljevske porodice: njenog supruga princa Filipa, zatim Džordža V, njenog oca, sina Čarlsa i Kamile, kao i unuka Vilijama i Kejt Midlton i njihove troje dece. Međutim, oni koji su pažljivo pogledali fotografiju koju je Vindzorska palata objavila uoči Božića, videli su da nema portreta Harija i Megan, ali ni kraljičinog sina Endrua.

Elizabeta je u svom govoru spomenula „problematičnu godinu“ koja je iza kraljevske porodice, a mnogi su u tome prepoznali aluziju na skandal princa Endrua, koji je optužen za silovanje maloletnice početkom 2000-ih i druženje sa osuđenim seksualnim predatorom Džefrijem Epstajnom. Posle intervjua koji je dao za BBC, kraljica je, navodno, otkazala njegovu proslavu rođendana i lišila ga svih kraljevskih dužnosti.

A zbog čega nema fotografije unuka Harija i Megan sa malim Arčijem nije poznato, kao ni to u kakvim su trenutno odnosima oni sa kraljicom. Poznato je, doduše, da su ranije prekršili dosta kraljevskih pravila i tradicija, te da, na primer, sedmomesečom nisu nisu dodelili nijednu titulu.

Hari i Megan ovaj Božić neće provesti sa ostatkom porodice u Bakingemskoj palati, već su otputovali u Kanadu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.