U trendu

Dva filma od poslednje knjige o Hariju Poteru

Poslednja knjiga Džoan Ketlin Rouling (J.K. Rowling) o mladom čarobnjaku Hariju Poteru, pod nazivom „Hari Poter i relikvije smrti“ („Harry Potter and the Deadly Hallows“), biće pretočena u dva filma, umesto u jedan, kako je prethodno najavljeno. Premijera prvog filma zakazana je za novembar 2010. godine, dok će se drugi pojaviti šest meseci kasnije – u maju 2011. godine. Filmovi će nositi jednostavan naslov – „Hari Poter i relikvije smrti“ – prvi i drugi deo.
Reditelj oba filma biće Dejvid Jejts (David Yates), koji je režirao film „Hari Poter i Red feniksa“ („Harry Potter and the Order of the Phoenix“) i koji je trenutno angažovan na šestom delu čuvene franšize – „Hari Poter i polukrvni princ“ („Harry Potter and the Half-Blood Prince“), koji će početi da se prikazuje u domaćim bioskopima od 20. novembra. Scenarista oba planirana filma biće Stiv Klovs (Steve Kloves), koji će tako postati scenarista sedam od ukupno osam filmova o čuvenom čarobnjaku.
Komentari koji se mogu čuti u javnosti posle ovakve vesti uglavnom podvlače to da pravi razlog za ovakvu odluku nije obimna knjiga (784 strane) čije bi verno prenošenje u jedan film bilo previše teško, već želja studija da zaradi dvostuko više novca na blagajnama. Glavni glumac filma, Danijel Redklif (Daniel Radcliffe), odbacio je ovakve navode komentarom da je takvo deljenje isključivo u službi priče.
U filmovima „Hari Poter i relikvije smrti“ videćemo konačan ishod dugogodišnje borbe između Harija Potera i lorda Voldemorta. Iz vesti koje stižu iz inostranstva nije moglo da se zaključi u kom delu knjige će doći do podele filma na dva dela.
Da podsetimo, poslednja knjiga iz serijala prodata je u 11 miliona primeraka samo u prva 24 časa od izlaska u julu prošle godine. Pojavljivanje glavnog dela glumačke postave „Harija Potera“ osigurano je do kraja snimanja serijala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.