Džejms Din se „vraća iz mrtvih“

Džejm Din je preminuo u saobraćajnoj nesreći 1955. sa samo 24 godine. Ali to ne sprečava filmsku industriju i studio „Medžik siti films“ da ga „angažuju“.
Džejms Din će „glumiti“ u filmu „U potrazi za Džekom“ (Finding Jack) čija se radnja dešava tokom Vijetnamskog rata.

Kompanija je dobila dozvolu za korišćenje starih fotografija i filmova Džejmsa Dina. Nedavno formirana firma „Vorldvajd Eks-Ar“ planira da digitalna ljudska bića ubaci u tradicionalne filmove uvećane virtualne realnosti.

Ova firma već poseduje prava na više od 400 javnih ličnosti — glumaca, glumica, sportista itd. Među poznatima koji mogu biti na njenom radaru su Bert Rejnolds, Maja Anđelou, Beti Pejdž, pa čak i Lu Gerig, prenosi B92.

„Influenseri će doći i otići, ali legende nikad ne umiru“, rekao je direktor firme Travis Klojd.

Međutim, mnogi poštovaoci sveta filma s ovim planom nisu saglasni i kažu da „legende zapravo umiru, i da je zato važno sačuvati njihovo nasleđe“. Oni napominju i da je posmatranje „digitalnog uljeza koji bi trebalo da nas ubedi da je živi Bert Rejnolds, ne samo zastrašujuće, već predstavlja i nepoštovanje prema dotičnoj osobi“.

Klojd ističe da mu je jasno da će ova praksa naljutiti pojedine ljude, ali takođe smatra da je ovakav poduhvat bio neizbežan. Iz firme navode i da će svaku ličnost predstaviti „s poštovanjem“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.