Evo kako je Džeki Kenedi povredila kraljicu

Da je princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete imao buran ljubavni život van njihove bračne zajednice, potvrđuje još jedan događaj koju će gledaoci Netflixove serije „Kruna“ imati prilike da vide u novoj sezoni.

Naime, 1961. godine u poseti kraljevskoj porodici došli su tadašnji američki predsednik Džon F. Kenedi i njegova supruga Džeki. U seriji, a navodno je tako bilo i u stvarnosti, Džeki je zamolila princa Filipa da je sprovede kroz Bakingemsku palatu. Kraljica ga je preduhitrila i odgovorila Džeki: Ja ću to učiniti, to je moja kuća, prenosi Daily Mail.

Naime, kraljica je primetila kako se Džeki i Filip dobro zabavljaju i videla je da otvoreno flertuju i zato je odlučila da pokaže ko je gazda u kući. Džeki nije bila zadivljena palatom ni kraljicom koju je navodno nazvala nezanimljivom i neinteligentnom.

Fotograf Sesil Biton, koji je često fotografisao kraljevsku porodicu, učestvovao je i pri ovom susretu i opisao ga je na sličan način kao i scenaristi serije „Kruna“.

– Prva dama Amerike nije bila zadivljena Bakingemskom palatom, nije je nimalo oduševio stil i dizajn, a kraljica joj je delovala ozbiljno poput neke sredovečne žene – napisao je Sesil.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.