U trendu

Francuske zvezde brane Žerara Depardijea nakon optužbi da je počinio i silovanje

Više od 50 francuskih izvođača, pisaca i producenata objavilo je danas esej u kome brane filmsku zvezdu Žerara Depardijea (Gerard Depardieu) (74) koji je optužen da je počinio silovanje i seksualni napad i da se tokom svoje karijere ponašao nedolično prema ženama.

Depardijeu su izrečene preliminarne optužbe za silovanje i seksualni napad 2020. godine posle optužbi glumice Šarlot Arnu (Charlotte Arnould), a više desetina drugih žena ga je optužilo za uznemiravanje, dodirivanje ili seksualno zlostavljanje.

Depardije negira nepravde i esej je nazvao „prelepim“.

Esej je objavljen u konzervativnom listu Figaro, a potpisale su ga ličnosti među kojima su bivša prva dama i pevačica Karla (Carla) Bruni, bivša Depardjeova partnerka Karol Buke (Carole Bouquet) i glumci Pjer Rišar (Pierre Richard), Šarlot Rempling (Charlotte) i Viktorija Abril (Victoria Abril).

Zaštitnici prava žrtava seksualnog zlostavljanja saopštili su da su užasnuti podrškom poznatom glumcu.

Pariska poslanica i feministkinja Rafael Remi-Lele (Raphaëlle Rémy-Leleu) rekla je da žene koje su prijavile nasilje esej doživljavaju kao „negiranje stvarnosti“.

Ona je rekla da bi više volela da umesto toga zvezde podrže inicijative protiv seksualnog nasilja. „Odbijaju da vide šta je ovaj čovek uradio… zato što je umetnik“, rekla je ona.

U nedavno objavljenom dokumentarcu 16 žena je iznelo optužbe za seksualno zlostavljanje protiv Depardojea i prikazano je da je glumac upućivao nepristoje komentare i gestove tokom putovanja u Severnu Koreju 2018. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.