U trendu

„Gangsterski odred“ među najgledanijim

Na drugom mestu najgledanijih filmova prošle nedelje u Americi našao se film "A Haunted House", u kome je glavna uloga poverena Marlonu Vajansu (Marlon Wayans). Film je parodija na filmove iz serijala "Paranormalna aktivnost" i druge slične filmove strave poput "Isterivača đavola", "Poslednje ekskurzije" i "Đavo u tebi". U skladu s tim priča prati mladi par Malkolma i Kišu, koji su se upravo uselili u svoju novu kuću iz snova. Čim se usele, shvataju da nisu sami. Međutim, nije kuća ukleta, već Malkolmova devojka. Malkolm pokušava da istera zlog demona koji je zaposeo njegovu devojku pozivajući sve, od sveštenika do savremenog isterivača duhova. On se i dalje nada da će tako moći da spase svoju vezu, i što je njemu još bitnije – svoj seksualni život.
Na trećem mestu liste je film "Gangsterski odred" ("Gangster Squad") reditelja Rubena Flajšera (Ruben Fleischer) baziran na romanu Pola Libermana (Paul Lieberman). Glavne uloge poverene su Šonu Penu (Sean Penn), Rajanu Gozlingu (Ryan Gosling), Emi Stoun (Emma Stone) i Džošu Brolinu (Josh Brolin). U filmu igraju i Nik Nolti (Nick Nolte), Robert Patrik (Robert Patrick), Majkl Pena (Michael Pena) i Đovani Ribizi (Giovanni Ribisi).
Priča filma nas vodi u Los Anđeles i 1949. godinu, gde nemilosrdni bruklinski kralj podzemlja Miki Koen vuče sve konce u ovom gradu – od droge, oružja i prostitutki do svake opklade zapadno od Čikaga. On sve to radi pod zaštitom ne samo svojih plaćenih siledžija već i policije i političara koji su pod njegovom kontrolom. To je dovoljno da se zastraše čak i najhrabriji ulični policajci, svi osim male, tajne ekipe losanđeleske policije koju predvodi narednik Džon O’Mara. O’Mara i njegovi saradnici uložiće sve napore da povrate svoj grad iz ruku jednog od najopasnijih mafijaških bosova svih vremena.
Deseto mesto liste zauzeo je film "U dobru i u zlu" ("Silver linings playbook"), koji je jedan od najozbiljnijih kandidata za nagradu Oskar ove godine. Film američkog reditelja Davida O. Rasela (David O. Russell) nominovan je za osam Oskara, a do sada je poneo nagradu publike na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Torontu i Zlatni globus, koji je otišao u ruke Dženifer Lorens. Film je inspirisan romanom Metjua Kvika (Matthew Quick) koji se na zabavan način bavi oporavkom jednog čoveka koji se potpuno izgubio u svom profesionalnom i privatnom životu.
Pat Solatano (Bredli Kuper) izgubio je sve: kuću, suprugu i posao. Završio je na psihijatrijskoj klinici i osam meseci kasnije vratio se u roditeljsku kuću kod tate Peta Starijeg i mame Dolores, koje maestralno tumače Robert de Niro (Robert De Niro) i Džeki Viver (Jacki Weaver). Nezadovoljan ovakvom situacijom pokušava da učini sve kako bi vratio svoj stvari život. Upoznaje misterioznu devojku Tifani (Dženifer Lorens; Jennifer Lawrence), koja i sama ima mnogo problema i stvari u Petovom životu se još više komplikuju. Tifani odlučuje da mu pomogne u nameri da povrati stari život ako zauzvrat on pomogne njoj. Sve će se promeniti kada sudbina upetlja svoje prste. Život ne funkcioniše uvek onako kako smo planirali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.