U trendu

Haljina Ejmi Vajnhaus iz Beograda prodata za 16 puta više od očekivanog

Haljina koju je pevačica Ejmi Vajnhaus nosila na svom poslednjem koncertu u junu 2011. u Beogradu, prodata je na aukciji održanoj u subotu i nedelju za više od 243.000 dolara, što je 16 puta više od prvobitne procene organizatora.

Britanska pevačica koja je umrla sa 27 godina boreći se s teškom zavisnošću od alkohola i narkotika, bila je izviždana na tom koncertu na koji je došla u pijanom stanju. Turneja je otkazana, a Ejmi je umrla mesec dana kasnije.

Te je večeri obukla zeleno-crnu mini haljinu s motivima cveća i bambusa, rad stilistkinje Naomi Pari.

Aukcijska kuća Julien’s Auctions očekivala je da će taj odjevni predmet prodati po ceni od 15.000 do 20.000 dolara.

Na prodaji bilo 800 predmeta

Na prodaju je ponuđeno 800 predmeta pokojne pevačice, a reč je o odeći, modnim dodacima, muzičkim instrumentima, knjigama, nosačima zvuka. Organizatori su očekivali da će prikupiti dva miliona dolara, ali na kraju su ponuđeni predmeti prodati za više od četiri miliona.

Među njima je, osim Ejmine odjeće, bilo rukom pisanih beleški i modnih dodataka koji su postali deo njenog imidža.

Sav prihod ide fondaciji

Sav prihod od aukcije koju je Julien’s Auctions organizovao pod nazivom Život i karijera Ejmi Vajnhaus namenjen je fondaciji koju su osnovali pevačicini roditelji u znak sećanja na prerano preminulu ćerku, a sredstva bi trebalo da pomognu u lečenju mladih ljudi uhvaćenih u vrtlog zavisnosti.

Ejmi je preminula u julu 2011. od trovanja alkoholom nakon dugogodišnje borbe s zavisnošću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar