„Hari Poter 5“ ubedljivo najgledaniji

Peti film „Hari Poter“ franšize, pod nazivom „Red feniksa“, dominirao je internacionalnom top-listom najgledanijih filmova proteklog vikenda. Samo u Americi film je inkasirao 140 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja. Film čiji je budžet iznosio 150 miliona dolara dostigao je dvostruko veću zaradu prvog vikenda prikazivanja.
„Hari Poter i Red feniksa“ je tako postigao treće najveće internacionalno otvaranje u istoriji nalazeći se na prvim mestima na svim teritorijama gde je prikazan. „Red feniksa“ ima i najbolje međunarodno otvaranje od svih pet „Hari Poter“ filmova. Kvintet je dosad sakupio 2,6 milijardi dolara u Americi i 3,9 milijardi dolara u ostalim zemljama.
Preostala dva dela „Hari Poter“ franšize – „Hari Poter i polukrvni princ“ i „Harry Potter and the Deathly Hallows“, dolaze u bioskope 2008. i 2010. godine. „Hari Poter i Red feniksa“ počeo je da se prikazuje i u domaćim bioskopima od četvrtka, 12. jula.
Kao limitirano izdanje prikazan je film „Talk to Me“. Glavna uloga u ovom biografskom filmu poverena je Donu Čidlu (Don Cheadle). On igra bivšeg kriminalca koji postaje popularni radijski komentator šezdesetih godina prošlog veka.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za drugi vikend (13-15.) jula:

  1. "Hari Poter i Red feniksa" ("Harry Potter and the Order of the Phoenix")
  2. "Transformersi" ("Transformers")
  3. "Mućkalica" ("Ratatouille")
  4. "Umri muški 4.0" ("Live Free or Die Hard")
  5. "License to Wed"
  6. "1408"
  7. "Svemoćni Evan" ("Evan Almighty")
  8. "Zaglavilo se" ("Knocked Up")
  9. "Sicko"
  10. "Ponovo u igri" ("Ocean’s Thirteen")

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.