U trendu

Hari Poter 7 uskoro u bioskopima

Sedmi nastavak jednog od najuspešnijih serijala svih vremena – "Hari Poter i relikvije smrti" ("Harry Potter and the Deathly Hallows"), biće premijerno prikazan 19. novembra 2010. godine. Povod da govorimo o ovom filmu ovih dana je najnoviji trejler, koji obećava odličan provod svim ljubiteljima franšize.
Da podsetimo, sedma knjiga Džoane Rouling o najpopularnijem čarobnjaku pretočena je u dva filma. Nakon premijere ovog filma u novembru, poslednji pozdrav sa serijalom nakon deset godina uslediće u julu 2011, kada će premijerno biti prikazan i poslednji – osmi nastavak.
Svet čarobnjaka je u najvećoj opasnosti od mračnog gospodara (Ralf Fajns; Ralph Fiennes). Počeo je rat koga su se godinama svi pribojavali i Voldemortovi smrtožderi preuzimaju kontrolu nad ministarstvom magije i Hogvortsom. Hari (Danijel Redklif; Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint; Rupert Grint) i Hermiona (Ema Votson; Emma Watson) krenuli su u opasnu misiju da pronađu i unište tajnu Voldemortove besmrtnosti – horkruse. Bez podrške profesora i Dambldorove zaštite, nerazdvoji prijatelji se sada više nego ikad moraju osloniti jedno na drugo.
Voldemort silno želi Harijevu smrt, tako da je Izabrani prinuđen da se sakriva od smrtoždera koji imaju nalog da ga gospodaru dovedu živog. Jedina nada je da Hari pronađe horkruse pre nego što Voldemort pronađe njega. U potrazi za tragovima, Hari otkriva zaboravljenu priču – legendu o relikvijama smrti. Ispostavlja se da je legenda istinita i da Voldemortu može da pruži apsolutnu moć za kojom traga. Bliži se dan za koji se Hari spremao od momenta kada je kročio u Hogvorts – poslednja bitka s Voldemortom.
U ostalim ulogama pojavljuju se Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter) kao Belatriks Lestrandž, Majkl Gambon (Sir Michael Gambon) kao Albus Dambldor, Alan Rikman (Alan Rickman) kao profesor Snejp, Megi Smit (Maggie Smith) kao profesorka Mekgonagal, Tom Felton (Tom Felton) kao Drejko Malfoj, Džim Brodbent (Jim Broadbent) kao Horas Slaghorn, Robi Koltrejn (Robbie Coltrane) kao Hagrid i mnogi drugi.
U iščekivanju novembra pogledajte trejler za ovaj film na oficijelnoj internet strani.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.