U trendu

„Hitman“: od igrice do filma

Film „Hitman“ je adaptacija popularne kompjuterske igrice „Hitman: Codename 47“, u kojoj glumac Timoti Olifant (Timothy Olyphant) tumači misterioznog agenta 47 iz naslova. Agent 47 je obučavan da postane profesionalni plaćeni ubica. Njegovo najmoćnije oružje su njegova hladnokrvnost i ponos. Broj 47 predstavlja dve poslednje cifre barkoda istetoviranog na njegovom potiljku i njegovo jedino ime.
U filmu se uloge naglo menjaju – lovac postaje lovina – kada se 47 nađe usred političkog prevrata. Sada ga po celoj istočnoj Evropi juri Interpol, kao i ruska obaveštajna služba, dok on neuspešno pokušava da sazna ko želi da ga izbaci iz igre. Ipak, njegov najveći problem su njegova nepovezana sećanja i misli, ali i osećanja kojih postaje svestan u prisustvu jedne vrlo zbunjene žene.
Film je režirao francuski reditelj Ksavijer Gens (Xavier Gens), a glavne uloge pored Olifanta tumače Dagrej Skot (Dougray Scott) i Olga Kurilenko (Olga Kurylenko). Jedan od producenata je čuveni francuski reditelj Lik Beson (Luc Besson).
Kada je ovaj filmski projekat prvi put najavljen, glumac Vin Dizel (Vin Diesel) je trebalo da se pojavi u ulozi agenta 47, ali i producentskoj ulozi. Pošto je postalo jasno da Dizel neće snimati film, produkcijska kuća se obratila obožavaocima igre, koji su se glasovima izjasnili za Džejsona Statama (Jason Statham) kao najboljeg nosioca ovog filma. Međutim, on je odbio ovu ulogu.
„Hitman“ je igrica koja je debitovala na tržištu u decembru 2000. godine i od tada izrodila tri nastavka. Samo u Americi je prodato preko 2,6 miliona primeraka.
U domaće i svetske bioskope ovaj film stiže 15. novembra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.