Holivudski glumac godinama je u braku sa doktorkom iz Srbije (foto)

Majkl Veterli je poznati američki glumac kog domaća publika najbolje zna po ulogama Entonija Dinoza u seriji „Mornarički istražitelji“, Logana u „Crnom anđelu“, i Džejsona Bula u „Bullu“.

Ali, malo je poznato da je Majklova supruga Srpkinja Bojana Janković, koja se 1993., kad joj je bilo 13 godina, odselila u Kanadu.

Tamo je završila medicinu, ali i pronašla ljubav svog života u slavnom holivudskom glumcu. Upoznali su se 2007. godine u Vankuveru na koncertu Stinga. Bojana je bila u društvu prijateljica, kada im je prišla grupa mladića koji su želeli da im plate piće.

– Tada nam je prišao Majkl pretvarajući se da nas poznaje, govoreći mi: „Draga, žao mi je što kasnim. Morao sam da završim neke poslove u kancelariji. “ Zatim se okrenuo mladićima, mahnuo im i rekao: „Ja sam Majkl, drago mi je. Želite li da nam se pridružite? “ Oni su nas odmah ostavili na miru. Ustao je rekavši da je obavio svoj posao i otišao. Vratio se kasnije, naravno. Imali smo predivan razgovor. Budući da nemam naviku da gledam televiziju, nisam imala pojma da je glumac dok mi nije rekao. Međutim, moja praktična priroda nije mi dopuštala da razmišljam o romantičnoj budućnosti, jer šta ja, student medicine iz Srbije u Kanadi, imam zajedničko s američkim glumcem u Holivudu?“, ispričala je Bojana u razgovoru za Politiku.

Par se venčao 2009. godine, danas žive na Menhetnu i imao dvoje djece, kći Oliviju i sina Lijama.

Pre Bojane, Majkl je bio u braku sa koleginicom Amelijom Hinli sa kojom ima sina Avgusta, a bio je veren i sa Džesikom Albom.

Posle jedne od poseta Beogradu, kada su bili u poseti Bojaninim roditeljima, gostovao je kod Stivena Kolbera i tokom njihovog razgovora ispričao kratku anegdotu o svom boravku u Srbiji.

Na ulici ga je prepoznao jedan momak po imenu Miroslav, koji ga je najpre uporno pratio i sustigao, a onda glumca na trenutak ostavio bez teksta.

„Vi ste Dinozo iz En-Si-Aj-Esa. Izgledate tako staro“, pričao je Majkl Veterli, na šta je publika u studiju prasnula u smeh, a Veterli je sa osmehom na licu morao da pojasni da se u Srbiji gledaju starije sezone, kada je bio mlađi i mršaviji.

„Pratio sam vas i gledao. Ali tako ste… I deblji ste! Volim Dinoza i vas“, prisetio se Veterli mladićevih reči kao i malog razočaranja na kraju: „Znači Dinozo kasnije postaje debeo i star“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.