U trendu

Izložba inspirisana srpskom grafikom i kostimom

Prva samostalna izložba višestruko nagrađivane studentkinje završne godine Fakulteta likovnih umetnosti Ane Simić, koja je održana u izložbenom prostoru KvArt BW u Galeriji Beograd, inspirisana je srpskom grafikom 18. veka i srednjovekovnim kostimom.

Autorka izložbe „Insignije“ Ana Simić kaže da je inspiraciju dobila na časovima istorije umetnosti koji su bili posvećeni istoriji srpske grafike.

„Inspirisala me zbog svojih detaljnih crteža i neverovatne tehnike bakroreza, simbola hrišćanstva i srpskih ktitora tako da sam odlučila da te simbole inkorporiram u svoj rad. Ti simboli su predstavljeni na nekim od radova kao što je rad pod nazivom ‘Insignije’, gde se vidi papska kruna, Isus i dosta hrišćanskih motiva“, objašnjava Simić.

Mlada umetnica kroz svoj rad istražuje ranjivost, lepotu i nesavršenost žena. Tehnika kojom se izražava zasniva se na korišćenju tuša i pera, što joj omogućava preciznost i detaljnost u realizaciji crteža na pamučnom platnu.

„Prikazujem njihovu drugu stranu, nesavršenosti, njihovu lepotu na drugi način, starije žene“, naglasila je.

Pored slikarstva, Ana Simić se bavi sitoštampom, animacijom i kolažom. Učestvovala je na brojnim grupnim izložbama i za svoj rad je višestruko nagrađivana.

Organizacijom izložbe „Insignije“, umetnička inicijativa KvArt BW i Galerija ŠTAB nastavljaju da pružaju podršku mladim i talentovanim umetnicima.

Prilog Kineske MEdijske Grupe – CMG

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar