U trendu

Jezivi detalj u ‘Igri prestola’ promakao je mnogima, a mogao bi da promeni sve

Obožavaoci su jedva dočekali premijeru osme i poslednje sezone Igre prestola i po običaju, odmah po emitovanju prve dve epizode na internetu su počele da se ispredaju brojne teorije zavere o sudbini junaka omiljene im serije.

Jedno od jezivijih predviđanja tiče se kripti u Zimovrelu, prenosi Index. To su grobnice ispod dvorca u kojima su sahranjene generacije porodice Stark, a koje su za njihove potomke postale neka vrsta svetišta. Gledaoci su s njihovim postojanjem upoznati već u prvoj sezoni, kad se tadašnji kralj Robert Baration spustio u njih, odmah po dolasku u posetu prijatelju Nedu Starku, kako bi se poklonio statui svoje voljene Lijane.

Čini se da im je u osmoj sezoni posvećena posebna pažnja. Upravo u njima Džon Snou napokon saznaje svoj pravi identitet, a na istom mestu tu informaciju saznaje i Deneris. Tokom druge epizode dogovoreno je da se žene i deca tokom velike bitke s vojskom mrtvih smeste u kripte koje su „najsigurnije mesto“. Međutim, da li je baš tako?

Već u trejleru za osmu sezonu vidimo Arja koja krvavog lica beži kroz kripte, a u najavi za treću epizodu kroz njih beži nekoliko likova. Zbog toga su se neki obožavaoci zapitali od čega oni to beže i došli na jezivu, ali logičnu ideju: dolaskom Noćnog kralja i njegove vojske mrtvi Starkovi ustali su iz grobova i, kao i svi neumrli, napali žive. One koji su im bili najbliži: žene i decu.

https://youtu.be/dcJWNVGy2nI

Toj teoriji u prilog ide i opis sna Džona Snoua iz knjige prema kojoj je serija snimana.

„Prošle je noći opet sanjao o Zimovrelu. Lutao je praznim dvorcem, tražeći oca i završio u kriptama. Kad se okrenuo, svi grobovi počeli su da se otvaraju, jedan za drugim. Kad su mrtvi kraljevi počeli da ustaju iz svojih hladnih i mračnih grobova, Džon se probudio u mrklom mraku, a srce mu je lupalo kao čekić“, stoji u knjizi.

Ovo ne bi bilo prvi put da je Džordž Martin u nekom snu ili proročanstvu najavio buduće događaje pa bi se ova teorija mogla pokazati istinitom. Ako se to i dogodi, bio bi to jedan od najvećih preokreta u celoj seriji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)