U trendu

„Kako da dresirate svog zmaja“ najgledaniji

Najgledaniji film proteklog vikenda u Americi bio je "Kako da dresirate svog zmaja" ("How to Train Your Dragon"), koji nam stiže od iste ekipe koja stoji iza filmova "Šrek", "Madagaskar" i "Kung-fu panda". Ova animirana dečja avantura uspela je da s prvog mesta liste najgledanijih filmova skine film "Alisa u Zemlji čuda" ("Alice in Wonderland") posle tri nedelje provedene na toj poziciji.
Avanturistička komedija smeštena je u mitski svet snažnih Vikinga i strašnih zmajeva, a zasnovana je na istoimenoj knjizi Kreside Kauel (Cressida Cowell). U središtu priče je vikinški tinejdžer Štucko, koji se ne uklapa u potpunosti u svoje pleme, koje živi na ostvu Berk, i njegovu dugovečnu tradiciju herojskog ubijanja zmajeva. Njegovi napredni stavovi i neuobičajen smisao za humor nisu baš dobro prihvaćeni ni od strane plemena ni od strane glavešine, koji je, sasvim slučajno, Štuckov otac, Stamenko Silni.
Kada se priključi obuci za ubijanje zmajeva s ostalim vikinškim tinejdžerima – Astrid, Šmrkavkom Glasnim, Ribonogim i blizancima Kamenkom i Kamenoglavim – Štucko će videti svoju šansu da ima ono što je potrebno da postane borac. Ali kada sretne povređenog zmaja (i na kraju se i sprijatelji s njim), njegov svet će se okrenuti naglavačke. Ono što će početi kao Štuckov jedini način da dokaže sebe postaće mogućnost da se promeni budućnost celog plemena. Ovaj zmaj će izazvati i njega i ostale Vikinge da sagledaju svet iz potpuno drugačije perspektive.
Glasove junacima ovog crtaća pozamili su: Džej Barušel (Jay Baruchel), Džerard Batler (Gerard Butler), Amerika Ferera (America Ferrera), Džona Hil (Jonah Hill), Kristofer Minc-Plas (Christopher Mintz-Plasse) i Kreg Ferguson (Craig Ferguson). Film je urađen u 3D tehnici, a u domaćim bioskopima debituje 15. aprila.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za poslednji vikend (26-28.) marta:

  1. "Kako da dresirate svog zmaja" ("How to Train Your Dragon")
  2. "Alisa u Zemlji čuda" ("Alice in Wonderland")
  3. "Hot Tub Time Machine"
  4. "Lov na bivšu ženu" ("The Bounty Hunter")
  5. "Diary of a Wimpy Kid"
  6. "She’s Out of My League"
  7. "Green Zone"
  8. "Zatvoreno ostrvo" ("Shutter Island")
  9. "Repo Men"
  10. "Our Family Wedding"

Uskoro čitajte više o novim filmovima na listi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.