U trendu

Korejci otpevali „Molitvu“ na srpskom, bez greške (video)

Svakog petka uveče, u Koreji se emituje muzičko takmičenje „Phantom Singer“. U poslednjoj epizodi čula se i „Molitva“, sa kojom je Marija Šerifović pobedila na Pesmi Evrovizije pre 14 godina.

Iako je ovaj šou popularan u Južnoj Koreji, ovog puta privukao je pažnju i daleko van granica. Izvedba kvarteta naročito je zanimljiva na Balkanu jer su bez greške otpevali pesmu našeg govornog područja, što zvuči veoma simpatično.

„Phantom Singer“ je muzički show u Južnoj Koreji koji bira najbolji muški kvartet, a emisija se prikazuje na televizijskom programu JTBC-a.

Svaka sezona sastoji se od četiri runde i svaki takmičar prolazi kroz solo, duet i trio faze. Na kraju, tri kvarteta se sastaju u finalu. Nagrada je 100 miliona korejskih vona (oko 75 hiljada evra) i prilika za održavanje koncerata širom države, ali i objavljivanje albuma na svetskom nivou.

Šou nastoji da nađe perfekciju i harmoniju među muškim glasovima, radeći na žanrovima opere i mjuzikla uz dodatak pop muzike. Ovakav format muzike doveo je do „crossover sindroma“ u Južnoj Koreji, a koncertna turneja 2017. godine rasprodata je za svega 15 minuta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.